OVO SU EVROPSKE PRESTONICE KANABISA: U ovim gradovima MARIHUANU dobijate i od KONOBARA!
Kanabis, Foto: Profimedia

ODLIČAN MAMAC ZA TURISTE

OVO SU EVROPSKE PRESTONICE KANABISA: U ovim gradovima MARIHUANU dobijate i od KONOBARA!

Evropske prestonice kanabisa – gradovi u kojima marihuanu dobijate i od konobara

Objavljeno:

Postoji nekoliko lokacija širom Starog kontinenta gde je uživanje u dimu marihuane deo kulture kao i ispijanje italijanske kafe ili francuskog vina. I dok je poslednjih godina napravljen značajan napredak u upotrebi kanabisa u medicinske svrhe, u mnogim zemljama i dalje ćete biti lišeni njegove konzumacije.

Verovatno svetska prestonica kanabisa, Amsterdam je poznat i po mnogo čemu, uključujući lale, brojne muzeje i kanale. Ali izdvaja se od većine evropskih prestonica po svojoj otvorenosti za marihuanu. Na specijalizovanim mestima, poznatim kao kafići, pušenje trave je legalno, ali je uzgoj i dalje zločin. Iako je marihuana odličan mamac za turiste, ne zaboravimo da grad krije neke od najboljih muzeja, poznata arhitektonska dela, odličnu gastro scenu, pa ako niste uživalac marihuane, vredi doći zbog svega ostalog.

Kopenhagen, Danska

Tačnije, distrikt Kristijanija. To je anarhistički kvart u kojem se marihuana prodavala sasvim legalno. Kvart su 70-ih godina prošlog veka zauzimali hipici, a danas oko devet stotina ljudi živi nezavisno od danskog zakona. Poznata je i kao "kvart zelenih svetla", s obzirom na sve vrste kanabisa kojima se tamo trguje. Međutim, to je stvaralo probleme i razne svađe u komšiluku, pa je danas, iako je kanabis dostupan, komšiluk mnogo poznatiji po šarenim ulicama, kafićima i restoranima.

Iako marihuana tehnički nije dozvoljena u Barseloni, u praksi jeste. Možete ga konzumirati u privatnom prostoru ili klubovima, dok je na ulici nešto ozbiljnija priča. Međutim, poznato je da se to može učiniti na određenim mestima. Po celom gradu moguće je pronaći kanabis klubove u koje se morate učlaniti i koji se ne smeju oglašavati. Ipak, s obzirom da ih u katalonskoj prestonici ima više od tri stotine, očigledno je da narodna predaja funkcioniše.

Danska
Danskafoto: Profimedia

Prag, Češka

Grad koji je i dalje, za razliku od prva tri na listi, moguće posetiti bez previše novca. Takođe i u Barseloni nije sasvim legalno, ali za posedovanje do 15 grama niko vam neće smetati. Nema klubova za članstvo, mada se često marihuana može kupiti direktno od konobara. Naravno, dok ste već ovde, nemojte samo da se bavite problemom dima kanabisa, već i uživajte u predivnoj arhitekturi i isprobajte 1001 vrstu točenog piva!

1 / 6 Foto: Profimedia

(Espreso/TU Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.