NOVA SAZNANJA: Otkriveno zbog čega se srušio ruski avion!
Foto: Reuters

istraga se nastavlja

NOVA SAZNANJA: Otkriveno zbog čega se srušio ruski avion!

Rusko ministarstvo odbrane pozvalo je medije da se uzdrže od spekulacija, dodavši da kompletni rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci sa crnih kutija
Objavljeno: 11:02h

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je nove detalje istrage o padu ruskog aviona "tupoljev-154".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema njihovim saznanjima, istraga je pokazala da je došlo do otkazivanja brzinomera visinomera, nakon čega je letelica počela da gubi kontrolu, prenosi "RT".

Poslednje reči posade ruskog aviona: Prokleta zakrilca! Kapetane, MI PADAMO! (VIDEO)

- Evidentno je da oprema nije radila kako treba. Zbog čega se to dogodilo utvrdiće eksperti. Formirana je tehnička komisija koja će do detalja ispitati ceo slučaj. Rezultati istrage mogu se očekivati u januaru - rekao je Maksim Sokolov, šef istražne komisije koja ispituje uzrok pada ruskog aviona.

Rusko ministarstvo odbrane pozvalo je medije da se uzdrže od spekulacija, dodavši da kompletni rezultati istrage neće biti objavljeni sve dok se ne pregledaju svi transkripti i podaci sa crnih kutija.

Ruska vojska i ronioci danonoćno rade na izvlačenju delova olupine iz Crnog mora, a do sada su izvukli više od 1.500 ostataka "tupoljeva".

U međuvremenu, tela 10 žrtava, koja su za sada pronađena prebačena su iz Sočija u Moskvu.

foto: Reuters

- Avion Iljušin 76 prebacio je 10 tela i 86 delova tela žrtava u Moskvu, gde će biti identifikovani i gde će biti urađen DNK test - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Druga crna kutija pronađena juče

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je na dnu Crnog mora pronađena i druga crna kutija srušenog aviona "tupoljev-154", te da bi u njoj mogli da se kriju dodatni odgovori koji će odgonetnuti uzroke stravične nesreće u kojoj je poginulo 92 ljudi, prenosi "RT".

Prethodno je iz Crnog mora izvučeno 17 tela. U potrazi za olupinom i telima učestvuje 45 brodova, 15 podvodnih dronova, 192 ljudi, 12 aviona i 5 helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Do sada je pronađeno 12 velikih delova olupine palog "tupoljeva", kao i 1.547 malih ostataka, prenelo je Ministarstvo.

foto: Reuters

Na licu mesta raspoređeni su pripadnici Ministarstva za vanredne situacije, Ministarstva odbrane, Federalne agencije za avijaciju, Federalne agencije za pomorski i rečni saobraćaj, Granične službe Federalne službe bezbednosti (FSB), policije i vlasti oblasti Krasnodara, na jugu Rusije.

U poslednja 24 časa, ronioci su imali više od 30 potraga na dnu Crnog mora i izvukli su više delova aviona, saopštila je pres-služba Ministarstva za vanredne situacije, prenosi TAŠ.

foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, ruski avion leteo je iz Sočija za rusku vojnu bazu U Latakiji u Siriji. U nesreći je stradalo 64 člana svetski poznatog hora "Aleksandrov", koji je trebalo da peva ruskim vojnicima za novogišnje praznike. Stradalo je i devet novinara, kao i poznata ruska humanitarka Jelisaveta Glinka.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.