MI OVDE NE BISMO DOČEKIVALI NG: Spisak 6 najnebezbednijih gradova u Evropi!
Foto: Reuters/AP

vatromet i praznici

MI OVDE NE BISMO DOČEKIVALI NG: Spisak 6 najnebezbednijih gradova u Evropi!

Mere bezbednosti u svim pobrojanim gradovima dignute su na najviši nivo, stoga pratite savete tamošnje policije
Objavljeno: 16:12h

Mnoge evropske destinacije popularne su među stanovništvom naše zemlje, posebno kada je reč o dočeku Nove godine. Ipak, u svetlu skorašnjih događaja, moramo se zapitati koliko su gradovi Evrope bezbedni za turiste.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naročito ako uzmemo u obzir da je veliki broj evropskih metropola već bio na meti terorističkih akcija. Ovde smo nabrojali samo neke, atraktivne destinacije, kako za turiste, tako i za teroriste.

1. Madrid

Grad neizmerne lepote i blage mediteranske klime. Međutim upravo ova španska metropola bila je poprište brutalnog terorističkog napada.

foto: AP

U seriji eksplozija 11.marta 2004. u podzemnoj železnici poginule su 192 osobe, dok je ranjeno preko 2.000. Iako je prvenstveno okrivljena ETA, ubrzo je ustanovljeno da su naoad izveli militantnni fanatici u vezi sa Al Kaidom.

2. London

Neizmerno istorijsko nasleđe Londona i mnoge turističke atrakcije, bačene su u senku 7. jula 2005. godine. Tada je u napadu bombaša samoubica usmrćeno više od 50 osoba dok je 700 ranjeno.

foto: AP

Ciljana su, kao i u slučaju napada u Madridu, sredstva javnog prevoza – čuveni dable dekeri i londonski metro. Odgovornost je preuzela Al Kaida.

3. Pariz

Romantični grad svetlosti na obali Sene, dva puta bio je na meti islamskog radikalizma. Prvi put 7. januara 2015. kada su nastradili novinari satiričnog časopisa „Šarli Ebdo“. Isprovocirani karikaturom Alaha, naoružani autmatskim oružjem, terosristi su ubili 12 osoba i ranili 10.

foto: Reuters

Mnogo brutalniji napad, u kojem je stradalo civilno stanovništvo, uključujući i veliki broj turista, dogodio se 13. i 14. novembraiste godine. Na šest lokacija, uključujući i koncertnu halu Bataklan kao i nekoliko restorana i barova, ubijeno je 80 i ranjeno preko 350 ljudi. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.