TRAMPOV KABINET TEŽAK 27 MILIJARDI DOLARA: Najbogatiji ima 16 milijardi, a nećete verovati ko ima najmanje para! (FOTO)
Foto: Profimedia/Reuters

Pola forbsove liste

TRAMPOV KABINET TEŽAK 27 MILIJARDI DOLARA: Najbogatiji ima 16 milijardi, a nećete verovati ko ima najmanje para! (FOTO)

Republikanac je u svom stilu izabrao najmoćnije ljude koji će zajedno sa njim narednih četiri godine voditi zemlju.
Objavljeno: 19:30h

Novoizabrani predsednik SAD, Donald Tramp, je prvi milijarder koji se našao na čelu država, a sada mu predstoji da oformi svoj kabinet. Republikanac je u svom stilu izabrao najmoćnije ljude koji će zajedno sa njim narednih četiri godine voditi zemlju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na spisku se nalazi 5 milijardera i mnogo milionera, a njihova ukupna vrednost iznosi 27.6 milijardi dolara. Dvojica imenovih za Trampov kabinet su bivši generali, dok manje od polovine sa spiska ima prethodno iskustvo u vođenju vlade.

Njihove veze sa Vol Stritom su veoma jake, kao i sa korporativnim upravljačima SAD. Sve u svemu, čini se da se republikanac potrudio da napravi kabinet koji je po svemu drugačiji od onih koje su pravili njegovi prethodnici.

Karl Ajkan, savetnik - 16 milijardi dolara

foto: Reuter/Brendan Mcdermid

Poznati američki biznismen, magnat i investitor, poznat je kao osnivač Icahn Enterprises, ali je održavao bitne ili vodeće pozicije u nekoliko velikih korporacija - RJR Nabisco, TWA, Texaco, Phillips Petroleum, Western Union, Gulf & Western, Viacom, Uniroyal, Dan River, Marshall Field's.

Betsi de Vos, ministar obrazovanja - 5,2 milijarde dolara

foto: Reuter/Mike sagar

Ona je deo De Vos imperije koja se nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih, a njen suprug Ričard de Vos se proslavio osnivanjem Amway-a. Pre ove nominacije bila je na čelu Republikanske pratije u Mičigenu od 2003 - 2005. godine, poznata je kao veliki filantrop i zagovornik za vaučersko obrazovanje u privatnim školama.

Donald Tramp, predsednik - 3,7 milijardi dolara

foto: Reuter/Lucas Jackson

Američki je biznismen, TV ličnost i političar koji je izabran za 45. predsednika SAD na Predsedničkim izborima 2016. godine.

Svoju kandidaturu za predsednika najavio je još u junu 2015. kao kandidat Republikanske stranke. On je najstarija osoba u istoriji SAD koja je izabrana za predsednika. Tramp se pridružio porodičnoj trgovini nekretninama i otpočeo turbulentnu poslovnu karijeru punu uspona i padova. Vrlo je talentovan u sklapanju ugovora i uspeo je tokom 1980-ih da izgradi carstvo u nekretninama, kockarnicama, sportu i transportu, a zahvaljujući tome je postao i veoma poznat

Vilbur Ros, ministar trgovine - 2,9 milijardi dolara

foto: Reuter/Mike Sagar

Čovek koji je zaslužio nadimak "kralj bankrota" vodeći Rothschild Inc, nalazi se na Forbsovoj listi najbogaijih ljudi, a trenutno je na čelu WL Ross and Co. LLC.

Linda Mekmen, Administracija za mala preduzeća - 1,5 milijarde dolara

foto: Reuter/Mike Sagan

Supruga Vinsa Mekmena, osnivača WWE kompanije (kečeri, profesionalno rvanje) u kojoj je radila do 2009. godine kada je počela da se bavi politikom. Njeno političko iskustvo se zaustavlja na poziciji člana odbora Kenektikata od januara 2009. godine do aprila 2010. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.