Misteriozne šare stare 8.000 godina potpuno zbunile naučnike (FOTO)

do sada nistraženo

Misteriozne šare stare 8.000 godina potpuno zbunile naučnike (FOTO)

Snimci NASA prikazuju kolosalne kvadrate, krstove, svastike i prstenove, dugačke i više od kilometar. Oblici su formirani od gomila zemlje viskokih i širokih oko jednog metra
Objavljeno:

Novi satelitski snimci koje je objavila NASA otkrili su neobične velike šare na površini Zemlje. Ti geometrijski oblici locirani su u Kazahstanu. Crna rupa veličine 50 Zemlji primećena na Suncu! (FOTO) (VIDEO) Masivne šare nazvane Stepski geoglifi prvi je otkrio kazahstanski ekonomista Dimitrij Dej 2007. godine, dok je pretraživao "Google Earth". U međuvremenu, za ove misteriozne oblike zainteresovala se i NASA. Pre dve nedelje, ta agencija je objavila satelitske fotografije tih figura sa visni od oko 700 kilometara.

DigitalGlobe / NASA
Stručnjak NASA za biosferu Kompton Taker, koji je napravio snimke, kaže da nikada nije video ništa slično. Slike prikazuju kolosalne kvadrate, krstove, svastike i prstenove, od kojih su neki dugački više od kilometar. Starost nekih od njih porcenjana je na 8.000 godina, što je više od tri milenijuma starije od egipatskih piramida.
DigitalGlobe / NASA
Oblici su formirani od ravnomerno raspoređenih gomila zemlje viskokih i širokih oko jednog metra. Ima najmanje 260 gomila, koje su prošle godine na arheologiji u Istanbulu opisane kao prethodno neproučavan fenomen.
DigitalGlobe / NASA
Dejovo istraživanje pretpostavlja da su figure napravili pripadnici Mahandžar kulture, koji su nastanjivali široke stepe sadašnjeg severnog Kazahstana između 5.000 i 7.000 pre naše ere. (Espreso.co.rs / Izvor: RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.