ZAPADU ĆE SE JEDNA STVAR VRATITI KAO BUMERANG: Medvedev oštro, najavio ZASTRAŠUJUĆI scenario!
Dmitrij Medvedev, Foto: EPA/ YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

finansijski sistem

ZAPADU ĆE SE JEDNA STVAR VRATITI KAO BUMERANG: Medvedev oštro, najavio ZASTRAŠUJUĆI scenario!

Otkrio da dolazi nova era

Objavljeno:

Dosadašnji finansijski sistem neće opstati, previše su se iskompromitovali njegovi bivši garanti. Nastupa era regionalnih valuta, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

– Dok naši protivnici nastavljaju sa svojim besplodnim trudom, svet se polako kreće ka novoj logici svetskih trgovinskih odnosa, kao i prema ažuriranom finansijskom sistemu. Dosadašnji sistem sigurno neće opstati – previše su se iskompromitovali njegovi bivši garanti, stubovi Bretonvudskog sporazuma koji zastareva. Njihova reputacija je uništena – istakao je Medvedev.

1 / 3 Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

On je takođe objasnio da će države morati da se dogovore o novom finansijskom svetskom poretku i da će odlučujuću reč imati države sa jakom privredom, a ne one koje stalno povećavaju svoj državni dug.

Era regionalnih valuta

Prema rečima Medvedeva, poverenje u rezervne valute bledi, napuštanje dolara i evra više ne izgleda kao tako fantastična perspektiva, dolazi era regionalnih valuta.

– Svet se budi, a poverenje u rezervne valute bledi, kao jutarnja izmaglica. Odustajanje od dolara i evra kao glavnih svetskih rezervi više se ne čini tako fantastičnom perspektivom. Kakve su to rezerve, ako su plaćanja u njima zamrznuta i faktički prepuštena difoltu voljom pomahnitalih političara, koji su spremni da novac svojih poreskih obveznika prinesu na oltar tajanstvenoj pobedi u ratu ‘do poslednjeg Ukrajinca’? Kome su oni potrebni u tom slučaju? NJih čak neće hteti da prihvate ni za plaćanje ugovora za snabdevanje gorivom – smatra Medvedev.

Bumerang Zapadu

Medvedev je objasnio i da se “paklene” sankcije protiv Rusije Zapadu vraćaju kao bumerang i čini se da će u Evropi početi recesija koja se može proširiti na ceo svet.

Samo nekoliko nedelja nakon uvođenja “paklenih” sankcija protiv Rusije očekivano se razjasnilo da se one vraćaju Zapadu kao bumerang – napisao je on na svom Telegram kanalu.

Ruski zvaničnik je još izjavio da sankcije ne postižu rezultate koje su ranije najavljivali zapadni političari i da blokada banaka nije donela značajne rezultate.

– Očigledno je i to da same sankcije za sada ne daju rezultate o kojima su zapadni političari vikali sve dok nisu promukli. Blokada naših banaka nije donela značajne rezultate. A njen cilj je, precizno govoreći, da snažno udari po običnim građanima Rusije – istakao je ruski zvaničnik.

(Espreso / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.