BLINKEN: "Nemamo strategiju za promenu režima u Rusiji"
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

BLINKEN: "Nemamo strategiju za promenu režima u Rusiji"

Brojni svetski mediji preneli su da predsednik SAD poziva na smenu režima u Rusiji, a odmah posle njegove izjave

Objavljeno:

Sjedinjene Države nemaju strategiju promene režima za Rusiju, rekao je državni sekretar Entoni Blinken novinarima u nedelju nakon što je predsednik Džo Bajden rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti“.

- Mislim da je predsednik, Bela kuća, sinoć istakao da, jednostavno, predsednik Putin ne može biti ovlašćen da vodi rat ili da se upušta u agresiju protiv Ukrajine ili bilo koga drugog - rekao je Blinken tokom posete Jerusalimu.

- Kao što znate, i kao što ste nas čuli više puta da govorimo, mi nemamo strategiju promene režima u Rusiji – ili bilo gde drugde, što se toga tiče - rekao je Blinken.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden obratio se juče iz poljskog grada Varšave govoreći o ratu koji trenutno bukti u Ukrajini, a posebno je odjeknula njegova izjava: "Za ime Boga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti", misleći na predsednika Rusije, Vladimira Putina.

1 / 9 Foto: Profimedia

Brojni svetski mediji preneli su da predsednik SAD poziva na smenu režima u Rusiji, a odmah posle njegove izjave, oglasio se i Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je opasku Bajdena da Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti", rekavši da Rusi biraju ko će biti njihov lider.

Upitan da prokomentariše Bajdenovu izjavu, Peskov je rekao da to nije na Bajdenu da odlučuje.

Zbog Bajdenove izjave oglasila se ubrzo i Bela kuća.

- Američki predsednik Džo Bajden nije pozivao na promenu režima u Rusiji kada je rekao da predsednik te zemlje ne može da ostane na vlasti - rekao je zvaničnik Bele kuće.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.