PUTIN ZADRŽAVA PRAVO DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE U OVOM SLUČAJU: Jedan od najviših ruskih diplomata se oglasio!
Dmitrij Poljanski, Foto: Profimedia

TENZIJE RASTU

PUTIN ZADRŽAVA PRAVO DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE U OVOM SLUČAJU: Jedan od najviših ruskih diplomata se oglasio!

Zamenik ambasadora je odbacio i zvaničnu izjavu američke vlade da su pripadnici ruskih oružanih snaga krivi za ratne zločine u Ukrajini

Objavljeno:

Zamenik ruskog ambasadora pri UN Dmitrij Poljanski rekao je da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje ako njenu zemlju "isprovocira" NATO.

Poljanski, jedan od najviših ruskih diplomata u Sjedinjenim Državama, razgovarao je sa novinarom Skaj njuza nakon što je portparol Vladimira Putina rekao da bi njegov šef mogao da „pritisne nuklearno dugme” ako Rusija smatra da se suočava sa „egzistencijalnom” pretnjom.

Na pitanje novinara da li je Putin bio u pravu kada je govorio o mogućnosti nuklearnog rata nad ostatkom sveta, Poljanski je rekao: „Ako NATO provocira Rusiju, ako je napadne, zašto da ne. Mi smo nuklearna sila. Ne mislim da je to ispravna stvar. „Ali nije u redu pretiti Rusiji i pokušavati da se mešate. Dakle, kada imate posla sa nuklearnom energijom, naravno, morate da izračunate sve moguće ishode svog ponašanja“, rekao je Poljanski citira Skaj njuz.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/RechkeSRB

Zamenik ambasadora je odbacio i zvaničnu izjavu američke vlade da su pripadnici ruskih oružanih snaga krivi za ratne zločine u Ukrajini.

"Mislim da ne činimo ratne zločine u Ukrajini. Naravno, nije na meni da sudim. Nisam tu. Gledam video-snimke i druge snimke koji se smatraju lažnim vestima. Vi verujete u jedno , ja verujem u drugo“, rekao je Poljanski.

Kada mu je novinar pokazao fotografije koje su snimili reporteri Asošiejted presa u ukrajinskom gradu Mariupolju, na kojima se vide stambene zgrade pogođene ruskim projektilima i tela ukrajinske dece zakopana u uskim rovovima, odbio je da prizna odgovornost Rusije za te akcije. Tvrdio je da Ukrajina napada sopstvene zgrade i civile.

1 / 10 Foto: Profimedia

"Oni nisu bili mete. Mi smo od samog početka govorili da naša vojska ne predstavlja pretnju za civilno stanovništvo Ukrajine", rekao je Poljanski, prenosi Skaj njuz.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.