"NIKADA NEĆE ODUSTATI OD ONOGA ŠTO JE U PRAVOM INTERESU UKRAJINE": Supruga Zelesnkog ne prestaje da mu se DIVI!
Olena Zelenski, Foto: EPA-EFE/ Toms Kalnins

olena zelenski

"NIKADA NEĆE ODUSTATI OD ONOGA ŠTO JE U PRAVOM INTERESU UKRAJINE": Supruga Zelesnkog ne prestaje da mu se DIVI!

Olena je rekla da je veoma tužna, što je Ukrajincima pozivanje članova porodice da provere da li su još uvek živi postao svakodnevni ritual

Objavljeno:

Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenski zahvalila se prvoj dami Francuske Brižit Makron, ali i suprugama drugih čelnika koje su pomogle da bolesna deca budu na sigurnom.

U intervjuu za francuski Le Parisien, ona je rekla da je na početku sukoba u Ukrajini uputila apel podrške prvim damama sveta, a upravo je Brižit Makron bila među prvima koja joj je odgovorila.

- Želim da se zahvalim svim ljudima širom Evrope koji sada pomažu našim ljudima, daju im domovem hranu i ohrabrenje. Nismo bili spremni da ćemo u našoj zemlji imati toliko istraumiranih ljudi, ali način na koji ste reagovali je vredan dobijanja kolektivne Nobelove nagrade za mir. Ukrajinci su divni ljudi i vrlo su zahvalni. Naša deca nikada neće zaboraviti ovo što ste učinili za nas - rekla je ona.

"Divim se suprugu svaki dan"

Zelenska se tokom intervjua osvrnula i na svog supruga, ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

- Divim li se ovom čoveku? Svaki dan. Da li sam iznenađena? Ne. Vladimir je oduvek bio odlučan i miran. U vreme rata svi Ukrajinci i celi svet su jasno videli kojih se načela drži i kolika je njegova snaga. Nikada neće odustati od onoga što je u pravom interesu Ukrajine - kaže prva dama.

Nakon što je Rusija krajem februara napala Ukrajinu, Zelenska je na Instagramu napisala da neće da paniči ni plakati, međutim sada je priznala da je to ponekad nemoguće.

Jelena Zelenski, Volodimir Zelenski
foto: EPA-EFE/ Toms Kalnins

- Plačem kada vidim žrtve, mrtvu decu, porodice koje su ubijene iz vatrenog oružja ili ostavljene ispod ruševina svojih kuća. Ne mogu da pomognem sebi u tim trenucima, ali nema panike jer ona dolazi kada ne znamo šta treba da radimo. Ja savršeno dobro znam šta treba da učinim, a to zna i narod u Ukrajini. Naš plan je da se zaštitimo i da Ukrajina pobedi - rekla je ona.

Olena je rekla da je veoma tužna, što je Ukrajincima pozivanje članova porodice da provere da li su još uvek živi postao svakodnevni ritual.

- Proveravate da li su vaše poruke označene kao pročitane i nadate se da još postoji mrežni signal, da su još živi i ukoliko ste upravu, to su najsrećnije vesti koje možete da čujete za vreme rata - kaže ona za francuski list.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/ Toms Kalnins

Ona je zatim dodala da je za nju zastrašujuće kada na društvenim mrežama čita kako Ukrajinci uzaludno traže svoje članove porodice koji su nestali.

- Potrebni su nam pravi i sigurni humanitarni koridori, koji neće biti na udaru vatre, u kojima starije osobe ne umiru od infarkta i u kojima ne stradaju cele porodice - rekla je ona.

Bonus video:

04:26

NATO IMAO 2.000 ŠPIJUNA?! General Vasiljević otkrio detalje napada na našu zemlju OVAKO SU PLANIRALI DA NAS SLOME ZA 3 DANA

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.