VODIČ ZA 2017. ZA PESIMISTE: Šta još loše može da nam se desi? (VIDEO)
Foto: AP, Reuters

ne ostvarilo se

VODIČ ZA 2017. ZA PESIMISTE: Šta još loše može da nam se desi? (VIDEO)

U agencija Blumberg ne smatraju da će se sva njihova previđanja obistiniti, ali podseća da su za 2016. predvideli ishod Bregzita i pobedu Donalda Trampa
Objavljeno: 22:36h

Novinska agencija Blumberg objavila je svoj "Vodič kroz 2017. za pesimiste", u kome predstavlja svoja najgora predviđanja mogućih događaja u 2017. godini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U agencija ne smatraju da će se sva previđanja obistiniti, ali podseća da je "Vodič kroz 2016. za pesimiste" predvideo i ishod referenduma o Bregzitu i pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

Vodič je sastavljen na osnovu intervjua sa spoljnopolitičkim analitičarima, ekonomistima i strateškim stručnjacima, kao i ankete koja je obuhvatila 146 takvih eksperata.

#1 Tramplendija

Popularnost Donalda Trampa raste u prvim nedeljama vladavine, dok time ohrabreni Kongres pod kontrolom republikanaca izglasava fiskalni stimulus. Novi talas protesta javlja se posle inauguracije, kada novi predsednik potpiše prva izvršna naređenja kojim poništava Obaminu zaostavštinu.

foto: Reuters / Carlo Allegri

Stvara se pokret koji okuplja studente univerziteta, pripadnike pokreta "Crni životi su bitni", bivše pripadnike pokreta "Occupy Wall Street" i anarhiste. Tramp pokušava da uvede vanredne mere i policijski čas u najvećim gradovima SAD.

Kalifornija se pretvara u centar otpora Trumpu, a taj pokret neki nazivaju "Calexit". Savezna država odbacuje Trampovo ukidanje propisa o zaštiti okoline. Milijarderi Elon Mask i Šeril Sandberg pripremaju progresivni savez protiv Trampa za 2020. godinu.

Ti događaji stvaraju duboku podelu unutar Trumpove vladajuće kaolicije. Republikanci se u Kongresu dele na dve grupe, a članovi Trumpove vlade se okreću jedni protiv drugih.

Deonice banaka, metaloprerađivačkih kompanije i kompanija koje se bave bezbednošću rastu u prvim mesecima Trampove ere. Potom dolazi do isduvavanja Trampovog balona i rastu blagajnički zapisi. Deonice Gugla, Fejsbuka i Epla padaju, a okršaj između Trampa i milijardera iz Kalifornije se pogoršava.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.