TO BI BILA PRAVA KATASTROFA: Predsednik Poljske rekao da bi 1 STVAR mogla da UMEŠA NATO U SUKOB U UKRAJINI
Andžej Duda, Foto: Profimedia

poručio

TO BI BILA PRAVA KATASTROFA: Predsednik Poljske rekao da bi 1 STVAR mogla da UMEŠA NATO U SUKOB U UKRAJINI

Upotreba hemijskog oružja od strane Rusije u Ukrajini mogla bi da podstakne NATO da preispita svoju odluku da se vojno ne meša u sukob, rekao je poljski predsednik

Objavljeno: 11:37h

Upotreba hemijskog oružja od strane Rusije u Ukrajini mogla bi da podstakne NATO da preispita svoju odluku da se vojno ne meša u sukob, rekao je poljski predsednik, prenosi BBC.

Govoreći za Bi-Bi-Si-jevu Sofi Ravort, Andžej Duda je upitan da li veruje da se predsednik Putin sprema da upotrebi hemijsko oružje.

- Ovo je nešto što svet nije video u ovim razmerama od Drugog svetskog rata - rekao je on i dodao:

- Ako me pitate da li Putin može da koristi hemijsko oružje, mislim da Putin sada može da upotrebi bilo šta, posebno kada je u ovoj teškoj situaciji. Politički, on je već izgubio ovaj rat, a vojno ga ne dobija.

Nuklearno oružje, NATO
foto: Google street view / Profimedia

Upitan da li bi takva upotreba mogla da podstakne intervenciju NATO-a, on je rekao: „Naravno, svi se nadaju da se on to neće usuditi":

- Ali... ako koristi oružje za masovno uništenje, ovo bi promenilo igru u celoj stvari. Sigurno, [NATO]… bi morao da sedne za sto i oni će zaista morati ozbiljno da razmišljaju šta da rade, jer tada to počinje da bude opasno, ne samo za Evropu… Već ceo svet - upozorio je Duda.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.