HAOS U UKRAJINI SE NE SMIRUJE, OGLASILI SE I KINEZI: Imali su ŠTA DA PORUČE!
kina, Foto: Foto Kineska medijska grupa

oglasili se

HAOS U UKRAJINI SE NE SMIRUJE, OGLASILI SE I KINEZI: Imali su ŠTA DA PORUČE!

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja ponovio je na danasnjoj sednici Saveta bezbednosti UN tvrdnje Moskve

Objavljeno:

Kineski izaslanik pri UN Džang Jun izjavio je danas da sednici Saveta bezbednosti UN da zabrinutost Rusije u vezi sa biolaboratorijama u Ukrajini treba pažljivo razmotriti.

„Sve informacije o biološkoj aktivnosti u vojne svrhe treba da privuku visok nivo pažnje međunarodne zajednice. Kina je sa zabrinutošću primila informacije koje je Rusija dostavila. Da bi se poštovala Konvencija o zabrani biološkog oružja, dužnost je svih zemalja da uzmu u obzir zabrinutost Rusije“, rekao je Jun.

On je ocenio da su direktni pregovori Rusije i Ukrajine, uključujući na nivou ministara spoljnih poslova, „pozitivni koraci ka postizanju mira“, koje svetska zajednica treba da podrži, prenosi Sputnjik.

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja ponovio je na danasnjoj sednici Saveta bezbednosti UN tvrdnje Moskve da su se u Ukrajini održavali biološki eksperimenti sa patogenima kuge, antraksa, bruceloze, difterije, dizenterije i još nekih smrtonosnih virusa i ukazao da je rizik od upotrebe biološkog oružja realan.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.