U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU ZATRUDNELE TRI MALOLETNICE: Silovane i zlostavljane, otac jednog deteta RADI U DOMU!
Tri devojčice su ostale u drugom stanju, Foto: Profimedia

strava i užas

U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU ZATRUDNELE TRI MALOLETNICE: Silovane i zlostavljane, otac jednog deteta RADI U DOMU!

Građani ne pamte ovakav slučaj

Objavljeno:

Sedamnaestogodišnja štićenica doma za maloletnike "25. maj", ostala je u drugom stanju i odlučila da zadrži bebu, čiji je otac štićenik doma, dok je devojčica (15) iz istog doma, koja je takođe ostala u drugom stanju, odlučila da prekine svoju trudnoću.

Vest da su dve tinejdžerke zatrudnele u istom domu ponovo je stavila u fokus javnosti dom u kome je ranije devojčica (13) posle seksualnog zlostavljanja abortirala.

Sve tri devojke povezuje jedne stvar, one su sportistkinje i briga države. Međutim, za Ministarstvo rada i socijalne politike, sva tri slučaja su različita. Dve devojke nisu bile žrtve seksualnog zlostavljanja kažu u ministarstvu.

- Ove dve trudnoće su sasvim drugačije od slučaja najmlađe devojčice, jer se ne radi o silovanju ili zlostavljanju. Međutim, danas socijalna inspekcija proverava rad ove dve institucije, a svaki slučaj će se razmatrati odvojeno - kažu iz Ministarstva rada i socijalne politike.

S druge strane, zamenik Narodnog ombudsmana osuđuje ovu poziciju i smatra da država mora da brine o maloletnicima bez obzira da li je došlo do seksualnog zlostavljanja.

U međuvremenu, dom "25. maj" je dobio novog direktora, nakon jučerašnje ostavke dugogodišnjeg rukovodioca Stevča Sokolovskog, iz moralnih razloga.

Bonus video:

MONSTRUM NIKOGA NIJE POGLEDAO U OČI!Ubica dece iz Kalifornije priznaće zločin samo pod jednim uslovom

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.