OFICIR BIA BIO U SOBRANJU ZA VREME LINČA POSLANIKA?! "Bio sam tamo po službenoj dužnosti", tvrdi Goran Živaljević
Foto: Printscreen / Plusinfo.mk

regionalni skandal

OFICIR BIA BIO U SOBRANJU ZA VREME LINČA POSLANIKA?! "Bio sam tamo po službenoj dužnosti", tvrdi Goran Živaljević

Goran Živaljević, bivši zamenik direktora BIA, ušao je u Sobranje posle 20 sati, zajedno s grupom ljudi iz mase, i uputio se u plenarnu salu

Objavljeno: 08:53h

Savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir BIA Goran Živaljević bio je u Sobranju Makedonije u vreme upada nasilnih demonstranata 27. aprila, prenosi B92 vest makedonske televizije Telma.

Živaljević je bivši zamenik direktora BIA, a sada njen aktivan oficir u Ambasadi u Skoplju, ušao je u Sobranje posle 20 sati, zajedno s grupom ljudi, i uputio se u plenarnu salu, gde su bili poslanici VMRO. Živaljević se tu i slikao. Na pitanje šta je radio u Sobranju Makedonije, mimo diplomatskog protokola, Goran Živaljević je Televiziji Telma rekao da je "bio u parlamentu po službenoj dužnosti, da bi video da li u incidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti". Telma podseća da je njegova supruga Olivera Antonić svedočila u vezi sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. Ona je u to vreme radila u Državnoj bezbednosti u Odeljenju za prisluškivanje i pravila zapisnike razgovora iz stana Ćuruvije nakon njegovog ubistva. Goran Živaljević je pre dolaska u diplomatsku misiju u Skoplju bio diplomata u Hrvatskoj u 2014. godini, ali se tamošnja obaveštajna služba požalila srpskim kolegama na njegov rad, nakon što je napustio Hrvatsku, navodi TV Telma.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.