ZAEV OPTUŽUJE: Poslanici VMRO-DPMNE organizovali su ulazak demonstranata u Sobranje!
Foto: Profimedia

uzimaju se izjave

ZAEV OPTUŽUJE: Poslanici VMRO-DPMNE organizovali su ulazak demonstranata u Sobranje!

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO-DPMNE u Sobranje, nakon što je parlamentarna većina oko SDSM izabrala Talata Džaferija iz DUI za predsednika parlmenta
Objavljeno:

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i parlamentarne većine Zoran Zaev izjavio je danas da je šest poslanika suparničkog VMRO-DPMNE organizovalo ulazak gomile u Sobranje krajem aprila s ciljem da ubiju političke rivale.

On je to rekao na saslušanju u državnom tužilaštvu koje je počelo da uzima izjave poslanika u status oštećenih u neredima u Sobranju, kada su demonstranti, pristalice VMRO-DPMNE, upali u Sobranje nakon što je se parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsednika skupštine.

- Sobranje ima pet ulaza, demonstranti su pokušali da uđu samo na glavni ulaz, jer su im dvojica poslanika (VMRO-DPMNE) otvorila vrata. Na drugim ulazima čelične šipke i obezbeđenje su uradili svoje - rekao je Zaev.

Skoplje: Objavljen izbor Džaferija u Službenom glasniku, Ivanov ima 10 dana da da mandat Zaevu!

Kandidat za premijera je rekao da očekuje da pred lice pravde budu izvedeni svi za koje postoje dokazi, kako izvršitelji, tako i naručioci i organizatori nasilja u Sobranju 27. aprila.

-Ja sam lično nasilnicima oprostio već sledećeg dana, ali ne smemo da dozvolimo i da institucije oproste - rekao je Zaev koji je bio jedan od poslanika koje su napali demonstranti, među kojima je bilo i maskiranih osoba.

foto: Reuters

Izjavu o događajima u Sobranju 27. aprila pre dva dana je dao poslanik albanske strane Demokratska unija za integraciju (DUI) Artan Grubi, a očekuje se da izjave daju poslanica zamenica predsednika SDSM Radmila Šekerinska i poslanik te stranke Petre Šilegov.

foto: Reuter

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO-DPMNE u Sobranje, nakon što je parlamentarna većina oko SDSM izabrala Talata Džaferija iz DUI za predsednika parlmenta, povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lider Alijanse za Albance Zijadin Sela, kao i nekoliko novinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.