Džaferi obećao: Vratiće se sve u normalu, biću predsednik svih poslanika!
Foto: Fonetap

oseća se bezbedno

Džaferi obećao: Vratiće se sve u normalu, biću predsednik svih poslanika!

Makedonska politička kriza koja traje duže od dve godine kulminirala je nakon što je Ivanov odbio da mandate za sastav nove vlade dodeli Zaevu, koji je okupio parlamentarnu većinu uz pomoć dve albanske partije - DUI i Besa
Objavljeno: 15:56h

Talat Džaferi, predstavnik albanske partije DUI, kojeg Nova tv predstavlja kao novoizabranog predsednika Sobranja, u prvoj izjavi za javnost poručio je da će biti predsednik svih poslanika.

Džaferi je za sutra najavio novu sednicu najvišeg zakodavnog tela, u prvoj izjavi od 27. aprila, kada je posle završetka sednice Sobranja izabran glasovima parlamentarne većine, što je te večeri rezultiralo neredima u samom parlamentu, kada su predstavnici Građanske inicijativa Za jedinstvenu Makedoniju upali u zgradu Sobranja.

Džaferi je, posle razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijke poslove Brajanom Hojtom Jijem, izrazio nadu da će se povređeni u tom incident brzo oporaviti i vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Ivanov poručio Jiu: Platforma iz Tirane ne moze biti osnov za vladu!

On je rekao da će biti predsednik svih poslanika i da će raditi u interesu svih makedonskih građana.

- Nadam se da će se, čim se svi poslanici vrate na svoja radna mesta, i sve drugo vratiti u normalu, rekao je Džaferi, istakavši da se oseća bezbedno.

foto: Fonetap

Ji, koji od juče boravi u ranije najavljenoj poseti Makedoniji, danas je razgovarao sa predsednikom Đorđem Ivanovim, a najavljeni su i razgovori sa liderima najuticajnijih parlamentarnih partija VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim I SDSM Zoranom Zaevim.

foto: Reuters

Makedonska politička kriza koja traje duže od dve godine kulminirala je nakon što je Ivanov odbio da mandate za sastav nove vlade dodeli Zaevu, koji je okupio parlamentarnu većinu uz pomoć dve albanske partije - DUI i Besa.

Ivanov smatra da je Zaev podlegao ucenama albanskih partija prihvatanjem takozvane Tiranske platforme, kojom bi, između ostalog, albanski jezik bio priznat kao drugi zvanični jezik u Makedoniji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.