JEDAN PUCANJ ZAPEČATIO ŽIVOT MALE VANJE: Palevski je BRUTALNO ubio, ali zbog JEDNOG POTEZA region ostao FRAPIRAN!
Vanja Gorčevska, Foto: Tamara Trajković, Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

femicid

JEDAN PUCANJ ZAPEČATIO ŽIVOT MALE VANJE: Palevski je BRUTALNO ubio, ali zbog JEDNOG POTEZA region ostao FRAPIRAN!

Nalazi o ubistvu Vanje Gorčevska iz Skoplja odgovorili su na pitanje šta je uzrokovalo smrt

Objavljeno:

Tinejdžerka iz Skoplja, Vanja G. ubijena je hicem iz vatrenog oružja, navodi se u obdukcijskom nalazu Sudske medicine, u koji su uvid imali mediji Severne Makedonije.

Ovo je opovrglo teorije koje su se pojavile nakon Vanjinog ubistva, a glavna je ona da se tinejdžerka možda ugušila u automobilu otmičara. Prema preliminarnim rezultatima, nju je hicem iz pištolja ubio Ljupčo Palevski Palčo, koji će biti izručen Severnoj Makedoniji iz Turske.

Nalaz, na kome se radilo 17 dana, demantuje glasine u medijima, ali i komentare profesora kriminalistike da se devojčica možda ugušila tokom otmice.

 Ljupčo Palevski
Ljupčo Palevskifoto: Policija Severne Makedonije

Nakon ubistva, Vanjino telo je pokopano u ataru sela Gluvo, na mestu koje je mini-deponija. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal „Skoplje1“, Vanja je upucana u predelu glave. Ekspert za metke će morati da odgovori iz kakvog oružja je pucano.

„Skoplje1” navodi da su listinzi telefonskih operatera, kompjuterski uređaji, otisci prstiju – samo deo materijala koje već dvadesetak dana analiziraju istražni organi, u okviru istrage o ubistvima Vanje G i Pančea Žežovskog.

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar G, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o ćerkinom kretanju.

Uloga oca

Vanja je oteta iz zgrade u kojoj je živela sa majkom i sestrom 27. novembra. Nju je otela grupa na čelu sa Palevskim.

Otac Vanje Gorčevske
Otac Vanje Gorčevskefoto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski

Svi osumnjičeni su u pritvoru, dok se očekuje izručenje Palevskog iz Turske. Upravo je firma Palevskog učestvovala u gradnji objekta u kom je Vanja živela, a vlasnik stana je bio otac. Ovo znači da su znali sve pojedinosti o zgradi i tako oteli Vanju.

Kako je kasnije otkrila policija, informacije o Vanjinom kretanju i tačnoj lokaciji odavao je njen otac Aleksandar. On je uhapšen i pred istražnim organima je negirao izvršenje krivičnog dela.

Određen mu je pritvor od 30 dana, a i dalje nema odgovora na pitanje zašto je učestvovao u ćerkinoj otmici.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Uveliko se spekuliše i o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od Vanjine majke Zorice. Policija sumnja da je on to učinio radi finansijske koristi. Vanjina majka Zorica navodno je prodala dva stana, što je Aleksandar znao.

Čeka se ključni dokaz

Šef Osnovnog javnog tužilaštva Skoplja Gavril Bubevski rekao je da se trenutno ispituju materijalni dokazi u vezi sa istragom o ubistvima Vanje iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa, koji se poklapaju da izjavama osumnjičenih koji su u pritvoru.

„Istraga je, u smislu radnji, na nivou koji sam vam rekao prošli put, a materijalni dokazi se ispituju. Mogu vam samo reći da fizički dokazi odgovaraju onome što su rekli osumnjičeni. To je to“, rekao je Bubevski.

On nije želeo da daje konkretan odgovor ni o tome da li motiv ubistva ostaje isti – lični novčani interes.

Jedan od glavnih materijalnih dokaza, uz ostale činjenice koje će proizaći iz dokaznog materijala, biće naveden u optužnici.

U skopskom tužilaštvu kažu da je „pod lupom” sve što može da otkrije detalje i motive monstruoznog zločina.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/ Nova/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.