ŠTA JE ZAISTA PRIČAO ZORAN ZAEV? Osuđivao priznavanje Kosova, bio protiv toga da srpske crkve na KiM pripadnu Albancima!
Foto: Reuter

srbija je prijatelj

ŠTA JE ZAISTA PRIČAO ZORAN ZAEV? Osuđivao priznavanje Kosova, bio protiv toga da srpske crkve na KiM pripadnu Albancima!

U decemebru 2016. godine na vanrednim parlamentarnim izborima sa svojom partijom SDSM osvojio 47 glasova, ali Đorđe Ivanov, koji je dobio mandat nije uspeo da formira vladu
Objavljeno: 09:03h

Zoran Zaev je član Socialdemokratskog saveza Makedonije od 1996. godine, a prvi put je izabran za predsednika partije 2008. i na tom mestu je ostao do 2009. Drugi put dolazi na čelo partije 2013. godine. U decemebru 2016. godine na vanrednim parlamentarnim izborima sa svojom partijom SDSM osvojio 47 glasova, ali Đorđe Ivanov, koji je dobio mandat nije uspeo da formira vladu. ZAEV PREDSTAVIO PROGRAM NOVE MAKEDONSKE VLADE: Povoljnije poreske stope, stop korupciji! Zaev je nakon toga obezbedio većinu, ali Ivanov ne želi da mu preda mandat. - Mora da omogući da dobijem mandat za formiranje nove vlade, s obzirom na to da iza mene stoji, sa svojim potpisima 67 od 120 poslanika Skupštine Makedonije. Tih 67 poslanika predstavljaju oko 700.000 građana Makedonije. On nema pravo da odluči da li će mi dati mandat ili ne, njegova uloga je ceremonijalna - izjavio je Zaev tom prilikom.

foto: Reuters

Zaev je ranije izjavio kako se ne slaže sa odlukom Makedonije da prizna Kosovo i da se time nepotrebno narušilo prijateljstvo dve "bratske" zemlje.

- Mi smo priznali Kosovo i taj proces je zasvršen. Ali Makedonija je morala biti vrlo pažljiva kad je glasala o pitanju koje nije političko, već versko i koje je osobito osetljivo za prijateljski srpski narod, rekao je agenciji Beta lider makedonske opozicije. On je osudio odluku makedonske vlade da u Unesku glasaju da srpske crkve na Kosovu budu predate kosovskim vlastima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.