SRAMNA ISTORIJA STRANKE NIKOLE GRUEVSKOG: Atentat na srpskog kralja Aleksandra izveo je član VMRO!
Foto: AP, Wikipedia

da li ste ovo znali?

SRAMNA ISTORIJA STRANKE NIKOLE GRUEVSKOG: Atentat na srpskog kralja Aleksandra izveo je član VMRO!

Atentator, Vlado Černozemski, pripadnik Unutrašnje makedonske revolucionarne organizacije (skraćeno VMRO), usmrtio je kralja Aleksandra s četiri metka
Objavljeno:

Sigurno ste čuli za atentat na kralja Aleksandra ali mnogi ne znaju da su u njemu učestvovali iz pokreta VMRO, čiju istoriju danas u politici brani upravo Nikola Gruevski, čije pristalice izazivaju haos po Makedoniji.

KO JE USTAŠA KOJI JE PREDVODIO BATINAŠE U MAKEDONIJI? Sluša Tompsona i veliča zločince na Fejsbuku! (FOTO)

Atentat u Marselju na kralja Aleksandra I Karađorđevića se odigrao se 9. oktobra 1934. godine, prilikom njegove zvanične posete Francuskoj, u Marselju ispred Palate Burze, u 16 časova i 20 minuta.

Atentator, Vlado Černozemski, pripadnik Unutrašnje makedonske revolucionarne organizacije (skraćeno VMRO), usmrtio je kralja Aleksandra sa četiri metka, a jednim je lakše ranio francuskog ministra inostranih poslova Luja Bartua, koji je usled neadekvatne medicinske pomoći iskrvario i umro.

foto: Wikipedia

TAJNA VEZA ŽENE TONIJA BLERA I RAMUŠA HARADINAJA: Otkrivena uloga Čeri But u odbrani komandanta OVK!

Oko atentata su sarađivali ustaše i VMRO, koji nisu želeli da Hrvati i Makedonci (koji su sebe smatrali Bugarima) žive u kraljevini Jugoslaviji nego u nezavisnim državama Makedoniji i Hrvatskoj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.