SKOPLJE - DAN NAKON NEMIRA: Situacija normalizovana, POVREĐENI POSLANIK u kritičnom stanju! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

smiruje se?

SKOPLJE - DAN NAKON NEMIRA: Situacija normalizovana, POVREĐENI POSLANIK u kritičnom stanju! (VIDEO)

Pristalice Nikole Gruevskog postavile su šatore ispred zgrade Sobranja da bi tu zanoćili
Objavljeno: 08:13h

Situacija u centru Skoplju je normalizovana, saopštio je jutros makedonski MUP, nakon što je sinoć u centru makedonske prestonice u protestima povređeno između 77 i 100 ljudi.

Makedonski MUP je na sajtu objavio da je do 23:30 sati sinoć 77 građana zatražilo lekarsku pomoć, dok RTS javlja, pozivajući se na makedonsku policiju da je u sinoćnjim neredima u Skoplju poveređene 102 osobe povređene, među kojima 22 policajca i trojica poslanika.

Pristalice Nikole Gruevskog postavile su šatore ispred zgrade Sobranja da bi tu zanoćili.

FAŠISTI GRUEVSKOG SA USTAŠKIM OBELEŽJIMA TUKLI POSLANIKE: Pogledajte natpis ZA DOM SPREMNI na grudima batinaša! (VIDEO)

SDSM saopštio je da će "odgovarati za ugrožavanje života ljudi svi oni koji su učestvovali u nasilju u parlamentu", prenosi MIA.

"Krvavo nasilje u parlamentu rezultat je nasilja na koje je u prethodnom periodu pozivao Nikola Gruveski, kao i provokacija, mržnje, podela koje su podsticali Gruevski, Đorđe Ivanov, (predsedavajući Sobranja) Trajko Veljanoski, poslanička grupa VMRO-DPMNE i njihovi saradnici i oni koji ih podržavaju", navodi se u saopštenju.

HAOS U MAKEDONIJI: Maskirani nasilnici iz VMRO-DPMNE uleteli u Parlament i Zaevu razbili glavu! (FOTO) (VIDEO)

U makedonskom Sobranju se od 18 sati sinoć odvijala istinska drama, kada su batinaši VMRO DPMNE nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji. Zaev je lakše povređen u pesničenju.

(Espreso.co.rs / Agencije / Sloboden pečat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.