SAOPŠTENJE VMRO-DPMNE: Upereno je protiv SDSM, svašta je izrečeno, nema zvaničnih informacija
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

prepucavanje

SAOPŠTENJE VMRO-DPMNE: Upereno je protiv SDSM, svašta je izrečeno, nema zvaničnih informacija

Vanja je nestala 27. novembra ispred svoje zgrade, a ubijena je istog dana oko 10 časova, na svega 40 minuta od porodičnog doma

Objavljeno: 16:22h

Ubistvo devojčice Vanje Gorčevske (Đorčevske) u Severnoj Makedoniji otvara brojna pitanja na koje javnost zahteva odgovore, a danas je tamošnja najveća opoziciona partija iznela niz optužbi na račun ministra policije OIivera Spasovskog i na rad policije koji ocenjuju kao skandalozno loš.

Ako je verovati tvrdnjama iz saopštenja koje je politička stranka VMRO-DPMNE danas izdala, policija je još pre sedam meseci pronašla oružje u kući Ljupčeta Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske i tada nije učinila - ništa.

- SDS je dotaknuo dno. Hvale se tragičnim slučajem čiji je epilog dvoje ubijenih, a glavni osumnjičeni egzekutor je u bekstvu. Upravo su institucije kojima upravlja SDS te koje imaju najveću odgovornost što su dozvolile da se u Makedoniji proširi toksična atmosfera, čija je posljedica dvostruko ubistvo. Palevskom su godinama dozvoljavali da preti, širi govor mržnje, poziva na nasilje u etru kroz svoje podkaste i gostovanja na "Infomaksu" i na to nije bilo reakcije. Ovakvo njegovo ponašanje tolerisale su policijske i političke strukture SDS-a i tako je podstican da izađe na ulicu samo iz uskih i sitnopartijskih motiva - navodi se u saopštenju.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Printscreen/Facebook

- Stvorena je mreža reketaša i nasilnika koji su imali osećaj neprikosnovenosti. Uostalom, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova reagovalo promptno i na odgovarajući način kada je pre 7 meseci pronađeno oružje u kući Palevskog, možda se ova tragedija ne bi dogodila. Osim toga, iz MUP-a Spasovskog ne odgovaraju kako je došlo do toga da je vozilo ubijenog Velešana korišćeno za izvršenje drugog krivičnog dela i kako je to vozilo prošlo ulicama Skoplja? Iz MUP-a ne daju odgovor zašto 5 dana nije preduzeto ništa povodom informacija da je Palevski mogući izvršilac ubistva male Vanje? - ističu oni.

- Konfuzna konferencija za novinare MUP-a i Tužilaštva izaziva sumnju da institucije nisu na vreme preduzele sve korake. Da je bilo odgovora na vreme, možda ne bi bilo dvostrukog ubistva, ili možda glavni osumnjičeni ne bi bio u bekstvu. SDS treba da se stidi, umesto da se hvali ovakvim delovanjem institucija - zaključuje se u saopštenju VMRO-DPMNE.

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice, Vanja Gorčevske, pronađeno je u nedelju, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umešano je pet osoba. Vanja je nestala 27. novembra ispred svoje zgrade, a ubijena je istog dana oko 10 časova, na svega 40 minuta od porodičnog doma.

Njenom ocu je određen pritvor, iako je negirao krivicu. Glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo nalazi se u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.