"ON JE PSIHOPATA!" Meštani sela STRAHOVALI od osuminjičenog za SVIREPO UBISTVO male Vanje, evo šta su rekli...
Ljupče Palevski, Foto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

femicid

"ON JE PSIHOPATA!" Meštani sela STRAHOVALI od osuminjičenog za SVIREPO UBISTVO male Vanje, evo šta su rekli...

Meštani sela Brazda u kome je živeo osumnjičeni za ubistvo male Vanje, opisali su Palevskog

Objavljeno: 16:30h

U selu Brazda, nadomak Skoplja, svi meštani znaju ili su čuli za Ljupča Palevskog Palču, glavnog osumnjičenog za ubistvo male Vanje iz Skoplja, čije telo je juče pronađeno nedaleko od atara sela.

Ekipa Telegraf.rs obišla je selo, gde je juče pronađen i zapaljen automobil "citroen" koji su osumnjičeni koristili prilikom otmice 14-godišnje devojčice.

Meštani nisu hteli da staju pred Telegraf kamere, kažu da su veoma potreseni svime što se dogodilo i da ne mogu da veruju da je mala Vanja mrtva. O Palči nisu imali da kažu nijednu lepu reč... Svi su ga se plašili.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

"On je jedan psihopata, i ranije je pravio probleme", rekli su nam meštani koji iz straha mole da ostanu anonimni.

O slučaju koji je potresao Severnu Makedoniju i čitav region govore sa suzama u očima.

"Tragedija, jadno dete", govore meštani mesta koje od juče vrvi od policije.

"Za Palču znamo, ali niko ga po dobrom ne zna. Čudan čovek, stalno neke muke sa njim. Ovo je strašno", govore meštani.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Podsetimo, mala Vanja nestala je 27. novembra oko 7.30 ujutru, kada je krenula u školu, a njeno telo juče je pronađeno u ataru sela. Policija je saopštila da je devojčica ubijena istog dana kada je nestala, a za njeno ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima su njen otac i gore pomenuti Palča.

Motiv otmice i ubistva je koristoljublje.

Makedonska policija je saopštila da je Palča zemlju napustio 30. novembra i otišao u Srbiju, odakle je narednog dana otišao u Bugarsku. Makedoniju je napustio sa svojim advokatom, koji je i potvrdio ove navode, ističući da je mislio da Palču vodi u Beograd na preglede, da mu učini kao prijatelj, dodajući da nije znao da se Palča povezuje sa ubistvom male Vanje.

S druge strane, bugarska policija saopštila je danas da nemaju informacije o tome da je osumnjičeni na njihovoj teritoriji.

Ljupčo Paleveski je od ranije poznat po svojim poslovima i političkom angažovanju. Prvo ga je Severna Makedonija znala po njegovoj građevinskoj firmi Upa Enterprise, ali i kao osnivača nedeljnika "Start".

Palevski ima i desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj poternici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Prema onome što se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada se, prema istrazi, dogodilo kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf.rs/ Marija Milutinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.