ATENTATOR NA TRAJKOVSKOG UHVAĆEN NA KAMERI: Deluje kao iz FILMA, svi gledaju u JEDNU STVAR na napadaču (FOTO)
Rade Trajkovski, Foto: Makedonska policija

da li je realno

ATENTATOR NA TRAJKOVSKOG UHVAĆEN NA KAMERI: Deluje kao iz FILMA, svi gledaju u JEDNU STVAR na napadaču (FOTO)

Objavljena fotografija potencijalnog napadača na Radeta Trajkovskog

Objavljeno:

Makedonska policija i dalje traga za napadačem koji je juče ispalio više hitaca u Radeta Trajkovskog i njegovog prijatelja u tržnom centru East Gate u Skoplju.

Obojica su sa teškim telesnim povredama odvezeni u bolnicu i u u stabilnom su stanju, ali se o napadaču, koji je pobegao iz tržnog centra nakon atentata i dalje ništa ne zna.

Policija je juče objavila fotografiju koju su načinile sigurnosne kamere, ali 4News.mk piše da je pitanje da li napadač zaista tako izgleda ili je nosio silikonsku masku.

Mogući napadač
Mogući napadačfoto: Policija Severne Makedonije

Ovaj makedonski medij analizirao je sliku i smatraju da je glava napadača nesrazmerno velika u odnosu na telo, te da i usne izgledaju čudno. Međutim, teorija o silikonskoj maski ne deluje realno, jer kada napadač beži sa mesta zločina, ne deluje kao da ima problema sa licem.

Navode da takve maske, ukoliko nisu dobro nalepljene, znaju da naprave problem sa preglednošću, te ljudi koji nose maske često moraju masku da nameštaju, kako bi mogli lepo da vide. Što se u ovom slučaju nije dogodilo.

Nosio ubica masku ili ne, 4news.mk navodi da je jedno sigurno, da je ovo atentat po scenariju za holivudski film. Naime, napadač je usred bela dana ušao u tržni centar i, naočigled brojnih posetilaca, izrešetao dvojicu momaka u trenutku dok su bili na pokretnim stepenicama.

Napadač je na sebi imao beli duks i kačket, preko kojeg je stavio slušalice, a pištolj je neprimetno izvukao i hladnokrvno ispalio više hitaca u pravcu žrtava. Nijednog trenutka nije delovao nervozan zbog prolaznika, zbog čega se veruje da je u pitanju profesionalni ubica.

Angažovanje profesionalnih ubica u našem regionu nije nepoznanica. Pre dve nedelje u Budvi su uhapšeni državljani Jermenije i Albanije u čijem stanu su pronađene silikonske maske i razno oružje. Sumnjiče se da su, sa još nekoliko osoba, planirali likvidaciju u Crnoj Gori.

1 / 3 Foto: Uprava policije Budva

Dokazi koje je policija pronašla u stanu jasno ukazuju na to. Naime, u stanu su pronađena dva pištolja, automatska pušta, škorpion sa prigušivačem, ali i dve silikonske maske odlične izrade kako bi napadači izgledali kao dva starca.

Oni su navodno u Budvi planirali da ubiju bliskog saradnika Luke Bojovića. Plan je bio da mu priđu maskirani u dvojicu penzionera, a potom izrešetaju žrtvu.

Bonus video:

00:14

Pucnjava u Užicu usred bela dana

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.