BIVŠA HRVATSKA MINISTRKA UHAPŠENA ZBOG PREVARE: Oštetila državu za oko 2 miliona
Gabrijela Žalac, Foto: Youtube/Media Servis

SRAMOTA

BIVŠA HRVATSKA MINISTRKA UHAPŠENA ZBOG PREVARE: Oštetila državu za oko 2 miliona

Nakon ispitivanja bivše ministarke tužioci će doneti odluku o daljem postupanju u ovom slučaju

Objavljeno:

Gabrijela Žalac, bivša hrvatska ministarka regionalnog razvoja, uhapšena je danas zbog prevare koja se dogodila kada je ona bila na čelu pomenutog ministarstva, što je oštetilo državu za oko dva miliona evra.

„Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje za prevaru u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU. Kancelarija evropskog javnog tužioca u saradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnom kancelarijom za suzbijanje korupcije i organiziranog krimiala sprovodi hitne dokazne radnje danas u Hrvatskoj“, saopštio je Evropskikabinet javnog tužitelja.

Navedene radnje odnose se na četiri osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena dela u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, te u Središnjoj agenciji za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sastava, prenosi portal Index.hr.

Nakon ispitivanja bivše ministarke tužioci će doneti odluku o daljem postupanju u ovom slučaju.

Žalac je uhapšena zbog posla sa softverskom firmom kojeg je ugovorilo ministarstvo dok mu je ona bila na čelu. Reč je o poslu vrednom oko dva miliona evra.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.