HRVAT NARUČIO MOBILNI PREKO INTERNETA: Kad je otvorio paket - ostao je u POTPUNOM ŠOKU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PREVARA

HRVAT NARUČIO MOBILNI PREKO INTERNETA: Kad je otvorio paket - ostao je u POTPUNOM ŠOKU!

Bio je baš iznenađen

Objavljeno:

Čovek (52) iz Osijeka je najmanje 50 puta uspešno kupovao, ali i prodavao različite stvari putem društvenih mreža, ali u martu je naseo na prevaru.

- Bilo je tu raznih mobilnih telefona, delova za aute, tehničke robe od nekoliko hiljada kuna. Sve je funkcionisalo dobro do marta, kada sam nekoliko puta sam sebi naglas rekao - koji si ti kreten i budaletina. Veselo sam otvorio paket koji mi je stigao, ali umesto mobilnog telefona koji sam platio 1500 kuna ugledao sam ciglu... - započeo je svoju priču prevareni muškarac za Glas Slavonije. Pokušao je da kontaktira "prodavca", ali profil na društvenoj mreži preko kojeg su komunicirali bio je zatvoren. Osoba s kojom je dogovorio kupovinu rekla mu je da je s područja Samobora, a paket je stigao iz Stobreča kraj Splita. Policiju nije zvao.

Drugom prilikom šteta nije bila toliko velika, naručio je za 80 kuna dio za kompjuter, a stigao mu je, takođe u paketu - plastični miš na navijanje.

- Svestan sam da je krivica isključivo moja jer se trgovina preko društvenih mreža uglavnom odvija - na poverenje. Druga greška bila je što smo informacije izmenjivali porukama, a ne telefonskim pozivom, iako ni to nije sigurno. Hteo bih ovim putem upozoriti ljude da budu oprezni prilikom kupovine preko društvenih mreža i da vrednije stvari, osim ako dobro ne poznaju osobu, kupuju isključivo preko specijalizovanih internetskih stranica - kaže Retfalčanin, koji je zamolio da ostane anoniman zbog supruge i dece koji bi se naljutili.

Ciglu i miša na navijanje ostavio je kao suvenire u kvartovskom kafiću, ciglu je ukrasio rečju "budaletina", a na miša je dopisao "kreten". Kaže kako se svi dobro nasmeju kada to ugledaju na polici iza šanka. Zbog paketa od marta od prijatelja dobija nadimak - Cigla.

Bonus video:

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.