AUSTRALIJANKE NAPADNUTE NA ZRĆU? Obezbeđenje ih polivalo vodom i davilo, strani mediji zgroženi!
Zrće/Ilustracija, Foto: Croq/Nebojša Mandić

strašno

AUSTRALIJANKE NAPADNUTE NA ZRĆU? Obezbeđenje ih polivalo vodom i davilo, strani mediji zgroženi!

Kronen Zeitung celu priču počinje izveštajem kako se devojkama, koje su se prvi put posetile festival „Austria Goes Zrće“ nedelju dana boravka u Zrću pretvorio u pravi „horor“.

Objavljeno:

Dok neki austrijski mediji u subotu izveštavaju o preko 300 korona zaraženih Austrijanaca nakon povratka s festivala „Austria goes Zrće“, održanog od 17. do 24. jula na plaži Zrće na ostrvu Pag, dnevni list Kronen Zeitung piše o novim teškim optužbama pet mladih devojaka iz Beča o nasilnom ponašanju jednog od obezbeđenja na glavnom ulazu na plažu.

Isti izvor navodi kako je jedna od njih dobila batina, a da njoj i njenim prijateljicama niko nije hteo priskočiti u pomoć.

Kronen Zeitung celu priču počinje izveštajem kako se devojkama, koje su se prvi put posetile festival „Austria Goes Zrće“ nedleju dana boravka u Zrću pretvorio u pravi „horor“.

Prema njihovim navodima one su 20. jula u 15,45 sati htele ući na plažu, kada ih je u tome sprečio jedan od obezbeđenja na glavnom ulazu jer su u torbi imali boce s vodom, koje navodno nisu dozvoljene. Kada je došlo do rasprave on je prema pisanju lista jednoj od Bečanki izlio celu bocu vode na glavu, a kada ga je njena 25-godišnja prijateljica zbog toga napala navodno ju je „počeo daviti“. Prema njenim izjavama od nasilnika oslobodila se udarivši ga u predelu pojasa, nakon čega ju je on navodno udario u lice, te je pala na pod. Jedna od njenih prijateljica je, barem kako piše Kronen Zeitung, počela s leđa zaštitara vući za majicu i tako je usjela „spriječiti još gore scene“.

U nastavku se navodi kako su devojke potom otrčale na obližnji Info-štand po pomoć. Kada su ispričale jednom od tamo zatečenih što im se dogodilo, on se prema njihovim rečima nije ni pomaknuo, savetovavši im neka napišu pritužbu. „Niko nam nije pritekao u pomoć, ni sigurnosno osoblje niti organizator“, tvrde devojke.

Napomenule su kako su naprotiv obasute pogrdnim rečima ostalih iz obezbeđenja koji su ih optužili da su agresivne. Bečanke tvrde da im pomoć nje heo pružiti ni vlasnik plaže „Darko“.

Njega su, kako se rekle, zamolile da pozove policiju ili pregleda snimke na tamo postavljenoj video kameri kako bi se uverio da govore istinu, a što je on navodno odbio.

Napomenule su da su dva puta zvale i EU – pomoć za one koji se nađu u nevolji, no da im se nitko nije javio. Kronen Zeitung na kraju članka navodi i reakcije organizatora na optužbe o nasilju pri pokušaju ulaska Bečanki na plažu Zrće i svoju verziju istine koja glasi: „Devojke nisu imale -3 G potvrdu - da su cvakcinisane, testirane ili da su preležale zarazu koronavirusom i stoga im nije dozvoljen ulaz na plažu“.

Organizator je takođe istaknuo kako je već pregledan i video materijal, opovrgnuvši sve optužbe o nasilju. Inače, već danima austrijski mediji pišu o nemilim događajima, uglavnom mladih Austrijanaca na partijanju u Hrvatskoj, prvo o drogiranju, silovanju i masovnoj korona zarazi na Poreštini, potom o preko 300 zaraženih povratnika u Austriju s festivala na Zrću, a sada i o horor scenama nasilja nad Bečankama pri pokušaju ulaza na plažu Zrće.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.