ANDREJ PLENKOVIĆ ŽESTOKO NAPLJUVAO MILANOVIĆA: Ovakve reči odavno nismo čuli!
Premijer Andrej Plenković., Foto: Printscreen

ŠTA SE PRIČALO NA SASTANKU

ANDREJ PLENKOVIĆ ŽESTOKO NAPLJUVAO MILANOVIĆA: Ovakve reči odavno nismo čuli!

Dodao je i kako se Vlada priprema za rebalans proračuna do kojeg će doći u junu.

Objavljeno:

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade Hrvatske, javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

- Tema je bio proces plana cepljenja. Verujem da ćemo uz jenjavanje epidemije, cepljenje i paralelni dogovor na nivou EU oko kovid-potvrda omogućiti slobodu kretanja kakvu smo imali pre pandemije. To će biti gospodarski zamah, a za Hrvatsku je to posebno važno zbog dolaska turista, rekao je Plenković.

Dodao je i kako se Vlada priprema za rebalans proračuna do kojeg će doći u junu.

- Što se tiče nabavke ratnih aviona, Vlada sve vreme radi na analizi ponuda. Imali smo predstavljanje ponuda užem krugu ministara, rekao je premijer.

Plenković je komentisao zahtev predsednika Zorana Milanovića da se sazove sednica Veća za odbranu i konačno donese odluka o nabavci borbenih aviona.

- Ja sam mu odgovorio danas, poslali smo mu ponudu za dva termina, sutra ili prekosutra ujutro da se sastane to telo koje je savetodavno, koje nema nikakvu ulogu u donošenju odluke i nadam se da će se to rešiti, rekao je Plenković.

Upitan hoće li sednica Veća za odbranu biti prilika da razgovara s predsednikom i o osobnom sukobu, Plenković je rekao da to neće biti tema sastanka.

Osvrnuo se i na izjave predsednika Milanovića kojeg je nazvao prevarantom koji "vređa celu političku scenu".

- Imate prevaranta koji vređa celu političku scenu, a imate i analitičare koji to zovu prepucavanjem. To nije prepucavanje, rekao je Plenković.

Premijer je komentarisao i Davora Filipovića kojeg je nazvao sjajnim političarem.

- Niko nije doživeo takvu agresiju kvazikomentatora koji glume, krajnje nekorektno, neprofesionalno, čovek je po mom dubokom uverenju pokazao najveće znanje o Gradu Zagrebu. On je profesor ekonomije, doktor znanosti… Žao mi je da birači to nisu prepoznali. Mislim da je šteta da nije dobio veću potporu u Zagrebu, on ima veliku perspektivu u hrvatskoj politici. On spada u novu generaciju političara, utvrdio je predsednik HDZ-a.

- Birači u Zagrebu su dali svoj stav. Ovaj trenutak koji se dogodio u nedelju je dao većinsko poverenje platformi Možemo!. Prvo, ovi glasovi Zagrepčana su obračun s nasleđem bivšeg gradonačelnika, tu nema nikakve sumnje. Drugo, što se tiče levog političkog spektra, totalna propast SDP-a, a treće je enormna podrška javnosti i medija. Ne sećam se da je ikada ijedna opcija u Hrvatskoj imala tetošenje kao što su imali članice i članovi platforme Možemo!, na svim mogućim medijima, rekao je Plenković.

Bonus video:

00:25

Automobil pokosio pešaka u Priboju: Sa teškim povredama primljen u bolnicu

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.