UHAPŠEN POZNATI PEVAČ: Zločin koji je počinio potresao je Nemačku, ali i SRBIJU I HRVATSKU
Foto: Printscreen youtube Nova.rs

haos!

UHAPŠEN POZNATI PEVAČ: Zločin koji je počinio potresao je Nemačku, ali i SRBIJU I HRVATSKU

Tokom pretresa njegovog stana pronađena je velika količina zvučnika

Objavljeno:

Policija u Koruškoj uhapsila je 36-godišnjaka, poznatog na radikalnoj desničarskoj muzičkoj sceni pod nazivom MrBond, među čijim navijačima su počinioci napada u Haleu u Nemačkoj i Krajstčerču na Novom Zelandu.

U selu u blizini Beljaka, nakon dugotrajne istrage, policija je pronašla i uhapsila repera MrBonda, koji od 2016. godine putem interneta širi antisemitsku i radikalnu desničarsku muziku. Četiri godine je uspešno izbegavao obaveštajne potrage.

Tokom pretresa njegovog stana pronađena je velika količina zvučnika, kao i oružje i predmeti sa zabranjenim simbolima iz perioda nacionalsocijalizma.

Zaslužan je, između ostalog, za proizvodnju i prodaju materijala sa nacističkim sadržajem, kao i za širenje rasne i verske mržnje.

U stihovima je veličao Nemce kao preteranog Prema austrijskim medijima, MrBond je u muziku svetski poznatih umetnika poput Scorpions ili Bloodhound Gang ubacio svoje tekstove sa nacističkim sadržajem, u kojima, između ostalog, o Nemcima peva kao „vladajuću rasu“. Na svom Darknet nalogu, MrBond je pohvalio napadača iz Christchurch-a, koji je ubio 51 osobu u džamiji tog novozelandskog grada.

Navodno je preveo i objavio svoj rasistički manifest. Napadač na nemačku sinagogu u Haleu 2019. godine pratio je svoj direktan prenos napada muzikom MrBonda. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer opisao je hapšenje 36-godišnjeg neonacista kao veliki uspeh austrijskih vlasti.

„Radikalni desničarski ekstremizam izražen je u mnogim oblicima i oblicima ... i kakav god oblik borbe protiv radikalne desnice zauzeo, deo je naše istorijske odgovornosti“, rekao je Nehammer. Gospodinu Bondu preti kazna do nekoliko godina zatvora zbog distribucije zabranjenog materijala, kao i tužba zbog kršenja autorskih prava.

Bonus video:

(Espreso/Indeks hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.