HRVATSKI PREDSEDNIK DOŠAO NA SVEČANOST U ZADRU I ODMAH OTIŠAO: Tražio je da SKINU USTAŠKE MAJICE...
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

ISPRAVNA ODLUKA

HRVATSKI PREDSEDNIK DOŠAO NA SVEČANOST U ZADRU I ODMAH OTIŠAO: Tražio je da SKINU USTAŠKE MAJICE...

O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem

Objavljeno:

Povodom obeležavanja 28. godišnjice vojno-policijske akcije "Maslenica '93." Predsednik Republike Zoran Milanović, trebalo je da položi venac i zapali spomen sveću na poginule hrvatske branioce kod Središnjeg kruga na Gradskom groblju Zadar.

Međutim, Milanović je odbio da bude deo obeležavanja kad je video da u protokolu učestvuju i dve osobe koje na sebi imaju obeležja s natpisom "Za dom spremni". O svemu se telefonom čuo i sa premijerom Plenkovićem, te je krenuo nazad u Zagreb. Prošle godine je Milanović napustio godsišnjicu u Okučanima zbog majica sa istim natpisom.

"Ja ne želim u tome da učestvujem", rekao je tom prilikom, te ustvrdio da se radi o provokaciji. Podsetimo, prema današnjem programu, Ministar obrane RH Mario Banožić, ujedno izaslanik predsednika Vlade RH i načelnik Glavnog sedišta Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj učestvovaće na obeležavanju 28. godišnjice Vojno-policijske operacije (VRO) Maslenica '93. Program će započeti izvođenjem Himne, minutom ćutanja, prigodnim pesmama Klape HRM-a "Sveti Juraj", čitanjem istorije VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije, te polaganjem ruža uz spomen obeležje.

U 10 sati održaće se služena sveta misa za Domovinu u Katedrali svete Stošije koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11:45, planirano je polaganje venaca na spomen obeležju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12:15 časova, polaganje venaca na spomen obeležju 4. gardijske brigade "Pauci" u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću. U 12:45 sati kod Zaštitnog pojasa DC 8 sa severne strane Masleničkog mosta u Maslenici, predviđeno je polaganje venaca kod spomen obeležja za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93.

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.