Pet anonimnih devojaka razorilo HDZ na izborima: Dobile duplo više glasova od njih i osvojile vlast na ostrvu
Foto: Facebook

Dakle, moguće je

Pet anonimnih devojaka razorilo HDZ na izborima: Dobile duplo više glasova od njih i osvojile vlast na ostrvu

Pet prijateljica, koje godinama letuju na ostrvu Silba, sastavile su svoju listu i sa njom ubedljivo pobedile na vanrednim izborima u tom mestu
Objavljeno: 12:03h

133 glasa prema samo 53. Odavno HDZ nije pretrpeo takav poraz kao što se to desilo na malom hrvatskom ostrvu Silba. Rezultat je još dramatičniji kada se uzme u obzir da je veliku stranku pobedilo - pet anonimnih devojaka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nova predsednica Mesnog odbora postala je Sara Lovrović, 34-godišnja Zagrepčanka koja se tek ove godine preselila u Zadar, a na Silbi radi kao šefica kuhinje u konobi Alavija. Uz nju su u Veće Mesnog odbora ušle Alma Kruško (28), Paula Bolfan (22) i Matilda Sindičić (33), a samo Iva Matulina nije. To poslednje mesto uzeo je Gerald Baranović u ime HDZ-a.

foto: Facebook

Međutim, tu iznenađenja ne prestaju, jer vlasnik konobe Alavija, Saša Predovan, inače i voditelj lokalne turističke zajednice, bio je kao nestranački kandidat peti na HDZ-ovoj listi.

- Silba je maleno ostrvo, sa 391 prijavljenim glasačem (pravo glasa imaju samo stalni stanovnici), i svi se ovde dobro poznajemo. Niko ne gleda ko je čiji, svi zajedno pokušavamo učiniti najbolje za Silbu - kaže Sara Lovrović i dodaje da su devojke još u šoku. Juče su, kaže, vrištale i skakale od sreće, ali danas su već prionule na posao.

foto: Printscreen/Google Maps

Ostrvo je veličine samo 15 kilometara kvadratnih i na njemu je zabranjena vožnja kolima i motorima, a u sezoni čak i biciklima. Nemaju svoj račun niti ovlašćenja nego su mesni odbor (kao dislocirana gradska četvrt Zadra) koji je pune dve godine bio raspušten. Pre toga, od sredine osamdesetih (uz kraće prekide), vodio ga je nezavisni Nenad Burić, dugogodišnji pomorski kapetan koji je nakon loše saradnje s centralom u Zadru i HDZ-ovom većinom u MO-u podneo ostavku 2014. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.