Pukla bruka: Hrvatska kupila lažne Migove, avionima prekucani serijski brojevi!

korupcija u hrvatskoj vojsci

Pukla bruka: Hrvatska kupila lažne Migove, avionima prekucani serijski brojevi!

Od 12 remontovanih MiG-ova 21, koji su Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predati u julu 2015. godine, samo tri aviona ispravna
Objavljeno: 23:51h

Vojna policija Hrvatske vojske započela je opsežnu istragu o remontu aviona MiG-21 koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini. Dosadašnjom istragom utvrđene su mnogobrojne nepravilnosti i ozbiljno se sumnja da je u tom poslu isplaćen mito! Hrvati optužili Legiju: Crvene beretke ubijale Srbe! Dvanaest remontovanih MiG-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predati su u julu 2015. godine. Osam meseci posle toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a ostalih pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe.

Wikipedia / Goran Novačić
Prema informacijama iz istrage, utvrđeno je da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine "prekucani" serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu. Utvrđeno je i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona. Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno četiri do pet godina. Postavlja se pitanje da li je baš tih 7 aviona koji su poslati u Ukrajinu na remont i vraćeno nazad ili se radi o nekim drugim avionima.
Wikipedia / MiG_21-Bis_Cro_air_force
Ozbiljno se sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, i da remont na avionima uopšte nije ni rađen! Istraga je, kako saznaje Jutarnji list pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima. (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.