Delije išarale osječki grafit iz Domovinskog rata? HRVATI KIPE OD BESA! (FOTO)
Foto: www.hsp.hr

Pod okriljem noći

Delije išarale osječki grafit iz Domovinskog rata? HRVATI KIPE OD BESA! (FOTO)

Na svima je na ćirilici ispisano "Delije" ili četiri ćirilična slova "S".
Objavljeno: 14:00h

Nepoznati počinioci provokativnim natpisom išarali su čuveni osječki grafit "Nepokoreni grad". Grafit, napisan još 1991. godine, ižvrljan je crvenim grafitom u noći između ponedeljka na utorak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Osim ovog grafita, išarano je još nekoliko susednih natpisa. Na svima je na ćirilici ispisano "Delije" ili četiri ćirilična slova "S".

foto: www.hsp.hr

Policija je napravila uviđaj, a saopštenjem se oglasila i lokalna podružnica Hrvatske stranke prava. - Hrvatska stranka prava podružnica Osijek, najoštrije osuđuje oskvrnuće najznačajnijeg urbanog spomenika Domovinskom ratu u Osijeku. Oskrvnuće natpisa "OSIJEK – NEPOKORENI GRAD" i deo grafita na povezanom zidu “SLOBODA ZA HRVATSKE GENERALE ” i “NE ĆIRILICI U VUKOVARU”, stoji u saopštenju.

foto: www.hsp.hr

Između ostalih grafita išaran je i natpis "Hrvatska vas nikad neće zaboraviti" osiječke navijačke grupe Kohorta.

- Skrnavljenje spomenika “NEPOKORENI GRAD” samo je jedan u nizu sličnih ili istih događaju u zadnje vreme u Hrvatskoj. Ne ulazeći u motive huligana i vandala koji su to napravili i moguće korelacije s dizanjem tenzija u kontekstu nadolazećih lokalnih izboria u Osijeku, smatramo potrebnim još jednom upozoriti da je ovo ponašanje krajnje neprihvatljivo i da se ovaj Spomenik Domovinskom ratu ne sme i ne može koristiti u političke svrhe, poručili su iz HSP-a. Ovaj grafit je, inače, spomenik koji ima status zaštićenog kulturnog dobra još od aprila 2012. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.