KOLEGE SAZNALE NJEGOVU PRLJAVU TAJNU, PA ODLUČILI DA GA UCENJUJU! Hrvatski medicinski tehničar žrtva IZNUDE
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

pretili mu

KOLEGE SAZNALE NJEGOVU PRLJAVU TAJNU, PA ODLUČILI DA GA UCENJUJU! Hrvatski medicinski tehničar žrtva IZNUDE

"Polomićemo ti kosti. Strpaćemo te u vreću i odneti na Sljeme, neće te niko naći"

Objavljeno:

Zbog nesvakidašnjeg slučaja iznude koji se odvijao unutar bolničkog kruga jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice, policija je prošle nedelje uhapsila dvojicu medicinskih tehničara G. J. (28) i F. S. (27).

Naime, kako neslužbeno saznaje "Jutarnji", dvojica prokazanih zaposlenih bolnice svojeg su 26-godišnjeg kolegu iznuđivali ucenjujući ga informacijama o njegovoj intimi.

Tačnije, rekli su mu da znaju kako je imao polne odnose s jednom od pacijentkinja bolnice u kojoj zajedno rade. A oni su, pak, do tih saznanja došli nakon što ih je upravo ta pacijentkinja kontaktirala na društvenim mrežama.

Prvo im je poslala poruke o svom odnosu sa 26-godišnjakom, pa o pojedinostima koje su se odvijale u samoj bolnici, a sve je kulminiralo kada se pacijentkinja u virtualnom svetu počela da se obraća i njihovim devojkama.

Zbog svega gore navedenog, dvojac je, čini se, odlučio kazniti svojega kolegu - naložio mu je da svakoga meseca mora plaćati po 2000 kuna, svakome po 1000 kuna.

Kolege su mu ujedno uzvratili i pretnjama, zastrašujući ga da će priču o njemu i pacijentkinji objaviti u svim medijima, ali pretnje su ubrzo postale eksplicitnije i brutalnije, poput:

- Polomićemo ti kosti. Strpaćemo te u vreću i odneti na Sljeme, neće te niko naći.

Pretili su mu i neviđenom torturom ako bilo kome na poslu kaže nešto o njihovoj uceni i zahtevima ili pak, ne daj bože, obavesti policiju. U strahu za život, 26-godišnji ucenjeni mladić prvu je ratu u iznosu od 2000 kuna platio u oktobru. Međutim, kada je video da oni nemaju nameru da odustanu od svojeg nauma nego da nastavljaju s reketom tražeći isplatu za novembar, odlučio se da se obrati policiji i potraži pomoć.

Policija je uz nalog istražnog sudije postavila klopku i označila iznuđene novčanice, a realizovala se 15. oktobra kada je 26-godišnjak na parkingu bolnice jednome od svojih kolega predavao novac.

Prvo su stavljene lisice na ruke starijem ucenjivaču koji je došao po novac, a potom je u vrlo kratkom ruku uhapšen i njegov prijatelj. Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv obojice su podnesene kaznene prijave zbog iznude, za što im, ako im se i sudskim putem dokaže krivica, preti i do deset godina zatvora.

Bolnica je otpustila tehničare
Bolnica je otpustila tehničare foto: Pixabay.com

Inače, na ispitivanju na policiji i državnom tužilaštvu obojica su priznala delo jer su "uhvaćena" na delu. Tako je jedan od medicinskih ucenjivača rekao da 26-godišnjaku nije pretio nego ga je samo jednom prilikom ošamario, a sličnu je verziju ispričao i drugi osumnjičenik.

Međutim, obojica su složno utvrdila da je njihov kolega i njima i bolnici nanio neopisivu sramotu jer je imao vezu s pacijentkinom pa su tražila bilo kakvu kompenzaciju za probleme koje im je ta pacijentkinja nanela komunicirajući s njihovim devojkama. Nakon ispitivanja u prostorijama Državnog tužilaštva, protiv obojice je zatražen istražni zatvor, ali je sudija istrage Županijskog suda odlučio obojicu pustiti da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Na upit bolnici jesu li obavešteni o slučaju i hoće li biti kakvih sankcija za svu trojicu učesnika iznude - za dvojicu njihovih radnika osumnjičenih za iznudu, ali i za radnika koji je imao vezu s pacijentkinjom, "Jutarnji" je dobio službeni odgovor da niko od učesnika iznude "nije zaposleni bolnice".

Kako neslužbeno saznaje "Jutarnji", sporazumnim raskidom ugovora prekinuta je poslovna saradnja medicinskih tehničara s bolnicom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.