PODSTANARKA IZ PAKLA: Gazdarica joj otkazala stan, a kada je otišla da ga proveri, zatekla je UŽAS!
Ilustracija, Foto: Pixabay/Ilustracija

užasan slučaj u hrvatskoj

PODSTANARKA IZ PAKLA: Gazdarica joj otkazala stan, a kada je otišla da ga proveri, zatekla je UŽAS!

Uradila je nešto nečuveno...

Objavljeno:

Maja Prgomet, sestra glavnog hrvatskog državnog tužioca Dražena Jelenića, na zagrebačkom Opštinskom građanskom sudu je podnela tužbu za smetanje poseda protiv svoje nekadašnje podstanarke, piše Jutarnji.

- Iako sam joj otkazala ugovor o najmu stana 27. avgusta ove godine, Jasna Beganović promenila je bravu na ulaznim vratima uz oštećenje štoka vrata te se na zvuk zvona nije odazvala. Pozvala sam policiju, ali se niti njima na poziv i zvonjavu nitko nije odazvao. Kasnije sam obaveštena da je ona provalila u stan i da je promenila bravu na ulaznim vratima - rekla Prgomet je u petak na pripremnom ročištu.

Na pripremnom ročištu Beganović se nije pojavila jer joj nije uručen sudski poziv. Jutarnji list dobio je Beganović na telefon pa im je rekla da poruče Maji Prgomet da će se “videti na sudu”.

U tužbi koju je Prgomet podnela navodi kako je “vlasnik i samostalni posednik stana u Zagrebu” kao i da “ima samo taj stan i da ga želi urediti za život pa sad trpi nenadoknadivu štetu”.

Reč je o stanu koji se sastoji od sobe, kupatila s WC-om i kuhinjom s trepezarijom, i to ukupne površine od 36,09 kvadratnih metara.

- Sa sinom živim u očevoj kući, samohrana sam majka te radim kao računovođa i to je jedini stan koji posedujem, a Beganović ne samo da je promenila bravu na vratima, već je skinula moja i stavila protuprovalna - ispričala je Prgomet, koja se obratila sudu kako bi opet došla u posed stana koji je kupila početkom '90-ih. Is

Ističe kako podstanarka od režija plaća samo struju te da ostali računi dolaze njoj na naplatu.

- Nemam nameru silom i pretnjom koristeći pravo samopomoći izbaciti tuženicu iz stana, već zaštitu svojeg poseda zahtevam sudskim putem - navodi u tužbi Prgomet te traži da sud donese odluku da se u roku od osam dana stan oslobodi od svih osoba i stvari te postavi prethodna brava ili predaju ključevi nove brave uz zabranu svakog daljnjeg takvog ili sličnog smetanja stana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.