INAČE, MRZI KOMUNISTE, PARTIZANE I SRBE: Pijan srušio Radeta Končara, a sad traži odštetu, jer je tako slomio nogu!
Srušena bista Radetu Končaru, Foto: Printscreen/24sata.hr

Šta mu sve ne pada na pamet

INAČE, MRZI KOMUNISTE, PARTIZANE I SRBE: Pijan srušio Radeta Končara, a sad traži odštetu, jer je tako slomio nogu!

Advokati kažu da ima šanse ako bude uspeo da dokaže "ko je prvi počeo"

Objavljeno:

Ante Ljubičić, čovek koji se “rvao” s bistom narodnog heroja Radeta Končara u parku na Bačvicama, razmišlja o podnošenju tužbe prema Gradu Splitu i traženju naknade zbog teških povreda.

Nevolja je 65-godišnjaka našla u četvrtak rano ujutro, oko 4,35 sati. Priznaje da je malo popio, stigao je iz Runovića te se naslonio na kameno postolje na kojem je bista Končaru. Zaljuljalo se, i palo – njemu na nogu!

Ostao je tako zaglavljen ispod spomenika, počeo je dozivati u pomoć, jaukati u bolovima. Kaže kako je nekolicina prolaznika došla kako bi mu pomogli, pokušali su dignuti Radeta, ali nisu uspeli. Nekako su ga ipak izvukli kada je stigla Hitna pomoć, ali potkolenica mu je slomljena.

Ante LJubičić, čovek koji je srušio bistu
Ante LJubičić, čovek koji je srušio bistu foto: Printscreen/24sata.hr

- Nemam ništa protiv čoveka, ne poznajem ga lično, možda je bio odličan. Ali ne volim komuniste, partizane, Srbe. - kazao je nedugo nakon operacije Ante, koji je četiri godine bio u ratu u bivšoj Jugoslaviji i boluje od PTSP-a te bipolarnog poremećaja, prema njegovim tvrdnjama.

Operacija desne potkolenice je prošla u najboljem redu, Ljubičić je trenutno na oporavku. Kad je došao sebi od šoka, bola i operacije, razmišlja o pokretanju parnice jer smatra da spomenik nije bio dobro učvršćen kad je tako lako došlo do incidenta.

Splitski advokati specijalizovani za parnice kažu kako, uprkos neobičnosti celog slučaja, možda i ima dobre argumente za tužbu. Ako se ne pojave očevici koji bi svedočili “ko je prvi počeo”, odnosno je li istina da je spomenik Končaru pao “bez velikog otpora”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.