ALBANCU SA SRPSKIM PASOŠEM U ĆELIJU DOVELI ROĐAKA ČOVEKA KOME JE VADIO OČI I UBIO GA! Haos u Hrvatskom zatvoru
Foto: EPA

JEZIVO

ALBANCU SA SRPSKIM PASOŠEM U ĆELIJU DOVELI ROĐAKA ČOVEKA KOME JE VADIO OČI I UBIO GA! Haos u Hrvatskom zatvoru

Krvoproliće u najavi

Objavljeno:

Pre dve sedmice umalo je došlo do krvoprolića u splitskom zatvoru nakon što su policajci greškom u ćeliju ubice stavili rođaka ubijenog!

Kako prenose lokalni mediji, u ćeliju Albanca koji se sumnjiči da je brutalno ubio Antu Prnjaka stavili su Prnjakovog teču koji je završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja pod uticajem alkohola! Prnjakov rođak Vjekoslav Marković (63) kaže da bi pala krv, da policija nije reagovala.

Marković je već treći put završio iza rešetaka zbog nasilja, a kada su ga ovog puta priveli ni slutio nije da će ga u ćeliji "kao svog" dočekati ubica njegovog milog rođaka Ante, i da će se na početku čak i sprijateljiti.

– Kad sam došao u zatvor, uveli su me u ćeliju, ne znam koji broj, i unutra je bilo nas sedam. Odmah sam se predstavio, rekao da sam osuđen na pet dana. Dočekao me je gazda sobe, svaka ćelija ima nekog ko vodi, koji me jako dobro primio... Dao mi je novu četkicu za zube, sapun, šampon - započinje priču Marković.

- Stvarno me dočekao, tako me rođeni brat ne bi dočekao i rekao mi: "Ne vodi brigu, sve ti je tu šta ti treba." Mene je sad sramota da ga tako hvalim, ali je stvarno bio fantastičan. I tako smo se upoznali mi u ćeliji i u jednom trenutku ja sam upitao: "Znate li onog Šiptara što je Antu ubio, iskopao mu oči, otkinuo jezik i 14 metaka mu ispalio u telo. Je l' on ovde negde, ja sam teča... Je*** ti Gospu, nastao je muk - priseća se Marković dramatičnog događaja i dodaje da nije znao što je loše uradio pa je pitao "gazdu sobe", koji se vidno uznemirio, da li je nešto pogrešno rekao!

– Rekao je: "Ne, ne ništa, sve u redu, nije do tebe, ne vodi brigu". Ali, video sam da je odmah otišao do vrata ćelije i počeo da doziva komandira. Ovaj mu se nije odmah javio, a on je nastavio da viče da mu brzo otvori. Komandir mu je rekao da pričeka pet minuta, a ovaj je poludeo, i vikao da je hitno da hitnije ne može biti, da odma otvori - kaže Marković i dodaje da je čovek, kada je komandir otvorio, na rešetke nešto šapnuo. Komandir ga je odveo sa sobom i za koji minut su se vratili i sa njima je došlo još pet, šest policajaca sa pendrecima i kompletnom opremom.

- Ja još uvek nisam shvatio šta se događa, sedeo sam za stolom nasred ćelije i u ruci držao metalnu šolju koju su mi dali. Gazda sobe je stao sa druge strane stola, a policajci se rasporedili okolo, i ni pet ni šest, on meni govori: "Ja sam taj Šiptar!" - prepričava Marković.

- Kad je on to rekao, ja sam okrenuo šolju naopako, uhvatio je za dno i pritisnuo. Šef sobe je, kad je to video, rekao: "Jesi stari čovek, aj potegni i ubiću te." Ja sam mu odgovorio da ovde jedino on ili ja možemo dobiti batine, najverovatnije ja, ali da za njega nisu batine, nego da će dobiti samo jedan metak, a ne 14 kao Ante. Jesam, rekao sam to pred njima - tvrdi Marković.

Policajci su tu odmah skočili i razdvojili ih. Njega su odveli na drugi sprat, a Markovića u stranu.

- Dok su ga vodili vikao mi je da će me ubiti - kaže teča i dodaje kako ni po čemu nije mogao, kad je tek došao u ćeliju, da prepozna o kome se radi i ko je šef sobe.

- Ne liči na one slike koje su objavljivali u novinama. Mislio sam da je u drugoj ćeliji. Ja sam došao zbog prekršaja, nisam znao da će me sa ubicom staviti u ćeliju - besan je Marković.

On kaže da su u danima koji su usledili počele da kolaju priče kako je namerno napravio prekršaj da bi ga smestili u zatvor, da bi mogao da ubije Anteovog ubicu, što je, tvrdi, potpuna izmišljotina!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.