SRBI TREBAJU BITI DEO HRVATSKE: Novinari su pitali mlade Hrvate mrze li Srbe i gejeve, a njihovi odgovori su TRAGIČNI! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Index.hr

ipak, nije sve tako crno!

SRBI TREBAJU BITI DEO HRVATSKE: Novinari su pitali mlade Hrvate mrze li Srbe i gejeve, a njihovi odgovori su TRAGIČNI! (VIDEO)

Pojedini mladići i devojke pevali su ustaške pesme, bacali dimne bombe, palili bengalke i skrnavili spomenike!

Objavljeno:

Ekipa novinara hrvatskog portala "Index.hr" je rešila da se prošeta među maturante kojima je juče bio poslednji dan škole.

I ovogodišnja proslava je prošla u gužvi, pesmi, jajima, brašnu i sporadičnim incidentima. Međutim, osim uobičajenog slavlja, primećeni su zabrinjavajući ispadi ovogodišnjih maturanata.

Pojedini mladići i devojke pevali su ustaške pesme, bacali dimne bombe, palili bengalke i oskvrnjivali spomenike, a na društvenim mrežama i forumima postavilo se pitanje jesu li maturanti preterali s nacionalističkim i homofobnim ispadima. Ekipa se raspitala među okupljenim zagrebačkim maturantima o njihovom stavu prema nacionalizmu i homofobiji, a njihovi odgovori većinom su bili pozitivni. Video pogledajte OVDE.

"Ima ih dosta koji su nacionalno nastrojeni. Ja iskreno nisam. Slušam i srpsku muzku i oni meni nimalo ne smetaju. Simpatični su kad ih upoznamo i mislim da su takvi samo oni koji ne poznaju nikoga koji su iz Srbije, inače ne bi tako reagovali", rekla je jedna maturantica. "Srbi isto trebaju biti deo Hrvatske, ako se slože. Ako ne, ko ih je*e", lakonski je pojasnio jedan. "U našoj 12. gimnaziji imamo svakakvih nacionalnosti i nosimo roze majice. Mislim da to sve govori. Volimo Hrvatsku. Sve prihvaćamo i poštujemo. Pozdrav za Beograd i pozdrav za Srbiju", rekla je jedna grupica srednjoškolaca. "Otvoreni prema svim ljudima" "Ima sigurno takvih ljudi, ali mislim da je to više zezancija. Ne mislim da netko ozbiljno misli nacionalistički i homofobno. Mislim da se samo trude biti protiv norme", rekao je jedan mladić. "Mislim da bi trebali biti otvoreni prema svim ljudima, svih boja i rasa, vere i seksualnosti", utvrdio je jedan učenik. "Dubrava je najsavršeniji primer, možete naći sve moguće nacionalnosti. Od Janjevaca, Šiptara, Hrvata, Hercegovaca, Bosanaca, Dalmatinaca, sve imate u Dubravi", otvoreno pojašnjava jedna devojka. "Ne volim pedere na ulici" Međutim, bilo je i pojedinaca koji ne dele tolerantni stav svojih kolega. Na upit o homofobiji, jedan mladić išaranog lica je pojasnio svoj stav. "Nije da sam homofob, ali ne volim pedere na ulici. Razumeš, u redu je meni ako se oni ka*aju tamo u svoja četiri zida, ali ovako kad su mi na Trgu, nije mi u redu", pokušao je objasniti, ali ga je zagrlila jedna devojka i zamolila ga da prestane. "Ne volim ja pedere na Trgu, volim ih, ono... Podržavam ih. Mislim, ne moraju mi se tamo ljubiti, jel tako ili nije tako?", završio je svoju misao. "Društvo radi podele" "Nemam takva iskustva, ali nemam problema s ljudima. Što biraju, biraju, nije moj problem", rekao je jedan drugi mladić. "Mi smo svi ljudi i svi smo rođeni na ovom svijetu. To što društvo radi podele, to i nije baš normalno", ustvrdio je jedan tinejdžer.

"Previše prava imaju" "Oni kad idu na tu ulicu, kog boli briga kaj oni hoće, samo neka se maknu", počeo je jedan mladić, okružen grupom prijatelja, ali ga je prekinula druga devojka. "Zašto ste tako primitivni?", upitala ih je. "Nismo primitivni nego realni. Previše prava imaju, imaju veća prava nego mi", pokušali su da kažu, ali ih je devojka opet prekinula. "Vi ste samo iskompleksirani", odgovorila im je. Na kraju je mladić na kojeg je tinejdžerica vikala zbunjenom kolegi pojasnio kako je protiv gejeva. "Pa dobro onda", rekao mu je drugi srednjoškolac i stisnuo ruku.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.