POLICIJA U PARKIRANOM MERCEDESU NAŠLA NEKOLIKO MUŠKARACA S PIŠTOLJIMA: Zagrebačka policija u munjevitoj akciji uhapsila trojac iz BOSNE!
Tri muškarca uhapšeni na području Španskog, Foto: Profimedia

hapšenje

POLICIJA U PARKIRANOM MERCEDESU NAŠLA NEKOLIKO MUŠKARACA S PIŠTOLJIMA: Zagrebačka policija u munjevitoj akciji uhapsila trojac iz BOSNE!

Dan pre hapšenja sva trojica su ušla u Hrvatsku

Objavljeno:

Tri muškarca s područja srednje Bosne, koji su uhapšeni na području Španskog, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku i u jednom hostelu prijavili pod lažnim imenima završila su u Remetincu zbog posedovanja automatskog pištolja Škorpion i municije.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novog Travnika, Ilija F. (28) iz Rame, uhapšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savesni građanin” policiji dojavio kako se na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu bosanskih tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima. Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje stanice, međutim, našli su samo prazno vozilo i krenuli su u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negde u blizini.

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sedeo Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimišu, videli su da u džepu ima okvir s mecima za škorpion, a ubrzo su ispod sedišta pronašli i sam automatski pištolj. Danijela M. su tada vezali lisicama, ali došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni. Kako se saznaje nezvanično, tokom obrade niko od trojice muškaraca baš nije bio razgovorljiv pa su na policijska pitanja odgovarali “na kašičicu”.

Najpre su vrlo neodređeno govorili o razlogu svoga dolaska u Zagreb. Danijel M. je rekao kako je došao da bi jednom rođaku pomogao oko građevinskih poslova. Za Škorpion je rekao da je njegov, ali da mu je slučajno ostao u automobilu. Rekao je da je pištolj dobio od oca koji je bio u ratu u BiH i da je tamo normalno da ljudi imaju oružje.

Pretraga soba

Njegov prijatelj Perica S. rekao je kako je u Zagreb došao kako bi pravio društvo Danijelu M. i da mu je Danijel rekao da je došao po dug od jednoga čoveka kojeg nije imenovao. Ilija F. je ispričao da je u Zagreb došao pre nedelju dana kako bi počeo da služi kaznu dobrotvornog rada na koji ga je osudio Opštinski sud u Dubrovniku zbog nanošenja teške telesne povrede pre par godina. Kako je policija proverila, osim Ilije F. i spomenute presude, ostala dvojica muškaraca nisu bila osuđivana. Ali, dodatne provere koje je policija provela nakon hapšenja otkrile su da priče trojice muškaraca u jednom delu ne stoje.

Naime, na osnovu podataka granične policije otkriveno je kako su sva trojica u Hrvatsku ušla dan pre hapšenja u sredu, ali ono što je još interesantnije, otkriveno je da su se sva trojica prijavila u jedan hostel u Dubravi i to pod lažnim imenima. Policija je pretražila i sobe u hostelu, međutim, navodno nisu ništa našli. Protiv sve trojice policija je podnela prijavu zbog nedozvoljenog držanja oružja, a istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio im je mesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja dela i opasnosti od bega, jer imaju i hrvatsko i bosansko državljanstvo.

Bonus video:

Miljan Damjanović, intervju

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.