KO JE TO MENI DOŠAO?! Gospođa je mislila da su joj unuci došli u posetu a zatim se PRESTRAVILA KAO NIKAD U ŽIVOTU!
Jedno od stanarki u staračkom domu opisala je svoje šokantno iskustvo, Foto: Reuter

UŽAS!

KO JE TO MENI DOŠAO?! Gospođa je mislila da su joj unuci došli u posetu a zatim se PRESTRAVILA KAO NIKAD U ŽIVOTU!

Majka je srčani bolesnik i bila je u stanju šoka, a moj najmlađi sin i danas strahuje da ode sam u kupatilo - ispričala je Brkić Rašić.

Objavljeno:

“Roletna je bila spuštena, a balkon otvoren na kip. Da stvar bude još bolja, imamo psa staforda, koji je samo mirno ležao i verovatno samo mahao repom dok su lopovi provaljivali. Uzeli su nam novac i sve u stanu razbacali. Apsolutno sve, čak su i krevet pomerili, a svu odeću iz ormara bacili na pod...

Susedima do nas su isto provalili, ako se ne varam, njima su razbili balkon”, opisuje tako jedna od stanarki u Španskom u Zagrebu šokantno iskustvo koje joj se dogodilo u decembru prošle godine.

I nije jedina. Na jednoj društvenoj mreži okupio se veliki broj stanara iz kvartova Špansko i Malešnica koji kažu kako se u njihovom susedstvu gotovo svakoga dana dogodi pljačka i provala u stanove i kuće. U samo mesec dana, kažu, bilo ih je više od dvadesetak.

Bežanje

Svoju priču je podelila i Dubravka Brkić Rašić, čija je 82-godišnja majka bila sama kada su im nedavno provalili u stan.

- Moja je majka ležala u dnevnom boravku i gledala televiziju te u jednom trenutku čula kako se otvaraju ulazna vrata. Prvo je radosno poviknula ‘ko je to meni došao’, misleći da su joj stigli unuci u posetu, ali bio je provalnik. Na sreću, nije ga videla jer je pobegao kada je čuo njen glas.

Sigurnost

Majka je srčani bolesnik i bila je u stanju šoka, a moj najmlađi sin i danas strahuje da ode sam u kupatilo - ispričala je Brkić Rašić.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da su u II. postaji, koja pokriva spomenuta područja, tokom 2017. godine zabeležili 244 provale u domove.

- U decembru 2017. godine beležimo 20 provala, a u januaru 2018. godine 26 provala, kao i lani, dakle, sve skladno uobičajenim statističkim trendovima kretanja kroz godinu - odgovorili su iz PUZ-a.

Građani mole da se barem organiziraju učestalije policijske patrole u spomenutim kvartovima kako bi se osećali sigurnije.

Bonus video:

(KURIR TV) SNEG PARALISAO PARIZ: Zatvorena Ajfelova kula, stotine zarobljenih u kolonama od 700 kilometara!

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.