PERO JELINIĆ POGINUO U LOVU NA LAVOVE: Tragedija vlasnika restorana Biser
Pero Jelinić stradao je u lovu na lavove, Foto: Pixabay.com

OTKRIVEN IDENTITET

PERO JELINIĆ POGINUO U LOVU NA LAVOVE: Tragedija vlasnika restorana Biser

Jelinić je za svoju dob bio izuzetno vitalan, te mu nije bilo problem da sa 75 na leđima ode u Afriku na lov

Objavljeno:

Pero Jelinić, hrvatski državljanin koji je ubijen u subotu tokom lova na lavove u Južnoafričkoj republici, poznati je i pasionirani lovac s Paga, dugogodišnji član tamošnjeg Lovačkog društva Kamenjarka i vlasnik hotela-restorana Biser.

Vest o njegovoj pogibiji zatekla je u subotu sve njegove prijatelje i kolege, među njima i Slavka Pernara, dugogodišnjeg prijatelja, koji je s njim u kontaktu bio početkom ovog meseca. Dugo je, kaže, planirao da svoju bogatu lovačku karijeru obogati trofejem lava, no to ga je na kraju stajalo života.

Na Pag je, kaže Pernar, stigao sedamdesetih godina, kako bi preneo svoje iskustvo u hotelijerstvu stečeno u Bonu. Lovci su ga već tada srdačno dočekali, pomagali mu u radovima na porodičnoj kući, te se može reći da je bio među svima omiljen, piše 057.

Lov je bio njegova strast
Lov je bio njegova strast foto: Pixabay.com

- Bio je strastveni lovac na krupnu i sitnu divljač, i u toj potrazi obišao je veći deo sveta. Poslednju godinu dana dao je svoj hotel u zakup baš kako bi se posvetio stvarima koje je planirao da ostvari i uživao u zasluženoj penziji.

Dočekao je nažalost najružniji kraj - poginuo je od onoga što je naviše voleo, kaže Pernar, vidno pogođen vešću iz Južnoafričke Republike.

Jelinić je za svoju dob bio izuzetno vitalan, te mu nije bilo problem da sa 75 na leđima ode u Afriku na lov. Takav put, kaže Pernar, obično traje sedam do devet dana. Iako je i sam obišao puno lovnih terena, kaže kako on nije išao na lov na lavove, jer ga to nije privlačilo, a ni zbog svojih obaveza nije mogao da izdvoji toliko vremena.

- Njegova kancelarija, lovačka sala, bila je puna trofeja, kapitalnih primeraka jelena, medveda, svega što je moglo da se ulovi u Hrvatskoj i Evropi. U toj je prostoriji primao prijatelje, svima će nam nedostajati - ističe Pernar.

Bonus video Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.