U REDU JE IMATI DVE MAME ILI DVE TATE: Objavljuju se prve SLIKOVNICE ZA DECU sa istopolnim parovima! (FOTO)
Sikovnica prikazuje istopolne brakove, Foto: Facebook printscreen

ISTOPOLNI BRAKOVI

U REDU JE IMATI DVE MAME ILI DVE TATE: Objavljuju se prve SLIKOVNICE ZA DECU sa istopolnim parovima! (FOTO)

Odmah je reagovalo i konzervativno udruženje koje traži da se ovo spreči

Objavljeno:

Hrvatsko udruženje "Dugine obitelji" koje okuplja oko 20 istopolnih parova sa decom, sada će objaviti i prvu slikovnicu za decu u kojoj su prikazane istopolne porodice.

- U Hrvatskoj već postoje prevodi stranih izdanja u kojima se spominju porodice s istospolnim roditeljima, najčešće u opisu različitih vrsta porodica. Želeli smo napraviti jednu baš za Hrvatsku. Prvih 500 primeraka podelit ćemo školama i vrtićima koji su nam se već javili da žele slikovnicu. Najviše ih je iz Zagreba, ali ima ih i iz drugih delova Hrvatske - rekao je za Index koordinator udruženja Danijel Martinović o slikovnici u čijoj su pripremi, osim njega, učestovali i Maja Škvorc i Ivo Šegota dok ilustracije potpisuje Borna Nikola Žeželj.

Ovo udruženje neće slikovnicu pustiti u prodaju, ali će ona moći da se naruči ili preuzme sa njihove stranice. Takođe planiraju da slikovnicu prevedu na nekoliko jezika.

Konzervativno hrvatsko udruženje koje se protivilo istopolnim brakovima "Vigilare" odmah je reagovalo i uputilo otvoreno pismo hrvatskoj ministarki prosvete Blaženki Divljak. Oni su zaprepašćeni činjenicom da će možda ova slikovnica ući u škole. Takođe smatraju da je u pitanju političko - ideološka agenda i da ovo nije primerena školska literatura.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.