I ranije razmišljao o samoubistvu: Poruka koju je hrvatski general napisao Haškom sudu LEDI KRV U ŽILAMA
Foto: Fonet

PISMO HRVATSKOG GENERALA

I ranije razmišljao o samoubistvu: Poruka koju je hrvatski general napisao Haškom sudu LEDI KRV U ŽILAMA

Iz svih odgovora jasno je da je Praljak bio besan što sumnjaju u njegovu neimaštinu i što traže od njega da vrati enormne svote za odbranu

Objavljeno:

U knjizi 5 objavljenoj na stranici www.slobodanpraljak.com, s datumom objave septembar 2015, postoji dokument iz koga se jasno vidi da Slobodan Praljak nije imao nameru da se ubije u zatvoru.

Među stotinama dokumenata, tu su, pored ostalog, objavljeni odgovori Slobodana Praljka sekretaru Haškog suda Martinu Petrovu o njegovom imovinskom stanju.

Praljak se otrovao po RECEPTU VELIKOG NACISTE! Bio je jedan od Hitlerovih najbližih, A OVO JE CELA PRIČA!

VEZAO OTROV ZA GENITALIJE! Šešelj otkrio jedini način kako je Praljak mogao da unese bočicu u sudnicu!

Odgovarajući, Praljak je objavio i brojne dokumente koje je dostavio Sekretarijatu suda, koji se odnose na utvrđivanje istine o njegovom imovinskom stanju.

Tu je i odluka sekretara Haškog suda od 22.8.2012. godine kojom se traži od Praljka da vrati 3.293.347,49 evra na ime troškova njegove odbrane, kao i odgovori Slobodana Praljka na navode i zaključke u odluci sekretara.

Pored ostalog, objavio je i poglavlje koje je nazvao 'Uloga pomagača iz Hrvatske u prikupljanju informacija o imovini Slobodana Praljka i druge laži, te Praljkovo obraćanje sudijama sa svom spomenutom prepiskom.

U pismu hrvatski general podrobno objašnjava zašto od suda traži naknadu za svoju obranu, i dokazuje da nema nikakve ekstremno velike prihode.

Pismo sadrži opširne odgovore odakle mu kompanija 'Oktavijan', suvlasništvo u 'Liberanu', i u hercegovačkoj fabrici duvana, te kuće na Kraljevcu 35 i 35A.

UMRO SLOBODAN PRALJAK! Hrvatski general koji je popio otrov preminuo u bolnici!

Kao i zašto je po povratku iz rata radio kao šef Nadzornog odbora u Kromosu, i kako je njegov posinak Nikola Babić Praljak došao do vlasništva nad poslovnim nekretninama u Radničkoj ulici u Zagrebu.

foto: Printscreen

Iz svih odgovora jasno je da je Praljak bio besan što sumnjaju u njegovu neimaštinu i što traže od njega da vrati enormne svote za odbranu. Praljak je pismo Martinu Petrovu iz februara 2007. godine završio tzv. post skriptumom.

U toj poruci Praljak piše: "PS: Ovakvo pravo i logiku iskusio sam u komunizmu tokom decenija svog života i nisam se baš nadao da će se nastaviti kao praksa Haškog suda - sekretarijata. Ima u Boga godina, gospodine Petrov, rešićemo mi to, iako je ovo što vi radite osveta za to što ste uvređeni jer sam vašem prvom agentu - sitnom doušniku Udbe pokazao da ne priznajem 'velike' ni sile, ni ljude, ni imperijalni stav, ni kolonijalne metode.

A neću se ni ubiti u zatvoru. A uskoro ću celi slučaj izneti urbi et orbi."

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.