Praljak se otrovao po RECEPTU VELIKOG NACISTE! Bio je jedan od Hitlerovih najbližih, A OVO JE CELA PRIČA!
Foto: AP/Robin Van Lonkhuijsen

POPIO OTROV

Praljak se otrovao po RECEPTU VELIKOG NACISTE! Bio je jedan od Hitlerovih najbližih, A OVO JE CELA PRIČA!

Najpoznatiji slučaj samoubistva nekog optuženika desio se tokom Nirnberškog procesa

Objavljeno:

Slučaj Slobodana Praljka, koji je u sudnici Haškog tribunala nakon izricanja presude popio otrov, nije prvi takav u istoriji. Nešto slično je uradio i jedan od najvećih zlotvora 20. veka, bliski saradnik Adolfa Hitlera Herman Gering.

Najpoznatiji slučaj samoubistva nekog optuženika desio se tokom Nirnberškog procesa, na kojem je suđeno nacističkim zločincima nakon Drugog svetskog rata, a u "glavnoj ulozi bio je Herman Gering.

VEZAO OTROV ZA GENITALIJE! Šešelj otkrio jedini način kako je Praljak mogao da unese bočicu u sudnicu!

UMRO SLOBODAN PRALJAK! Hrvatski general koji je popio otrov preminuo u bolnici!

Hitlerova "desna ruka" Herman Vilhelm Gering (1893—1946) bio je nemački političar, pilot, komandant Luftvafea i visoki funkcioner Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije, te "otac" zloglasnog Gestapoa.

foto: Printscreen

Po okončanju Drugog svetskog rata osuđen je na smrt vešanjem za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na čuvenom Nirnberškom procesu, ali je izvršio samoubistvo noć pre egzekucije popivši tabletu cijanida.

Gering su savezničke snage uhvatile neposredno pre kapitulacije Nemačke, a 1. oktobra 1946. godine proglašen je krivim po svim tačkama optužnice za ratne zločine i osuđen na smrt vešanjem.

foto: Wikipedia Commons

Praljakov advokat progovorio! OVO MI JE REKAO PRED SMRT, a Milošević je isto imao svašta u zatvoru!

U trenutku izricanja presude skinuo je slušalice i u potpunoj tišini demonstrativno odmarširao iz sudnice. Pošto mu je nakon 19 dana odbijena molba da bude "streljan kao vojnik, a ne obešen kao običan čovek", pregrizao je kapsulu cijanida koju je skrivao u svojoj ćeliji. Umro je 15. oktobra 1946.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.