SKANDAL U VUKOVARU: Kolinda došla u ustaškim čizmama, pa poručila da Srbija i Hrvatska nisu prijateljske zemlje!
Foto: Beta

Provokacija

SKANDAL U VUKOVARU: Kolinda došla u ustaškim čizmama, pa poručila da Srbija i Hrvatska nisu prijateljske zemlje!

Stav hrvatske predsednice je da će proteći još mnogo vode Dunavom kad dve susedne zemlje budu mogle da se nazovu prijateljima

Objavljeno: 12:23h

U Hrvatskoj se danas obeležava 26. godišnjica stradanja Vukovara u takozvanom "Domovinskom ratu", i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u "zengama", čizmama ustaša.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, Kolinda je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i za bolju budućnost".

Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - rekla je Grabar Kitarović na obeležavanju Dana sećanja u Vukovaru.

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.