VELIKA AKCIJA HRVATSKE POLICIJE: Jutros u 6 sati u uniformama počeo upad u CARSTVO IVICE TODORIĆA!
Foto: Printscreen/youtube/privredni hr

pre svitanja

VELIKA AKCIJA HRVATSKE POLICIJE: Jutros u 6 sati u uniformama počeo upad u CARSTVO IVICE TODORIĆA!

Nešto pre 6 ujutro policijska vozila ušla su u Kulmerove dvore, sedište Todorićeve imperije

Objavljeno: 09:00h

Hrvatska policija je rano jutros, pre svitanja, krenula u veliku akciju u kojoj se pretresaju kuće Ivice Todorića i najbližih saradnika vlasnika Agrokora.

Nešto pre 6 ujutro policijska vozila ušla su u Kulmerove dvore, sedište Todorićeve imperije. U sam kompleks dvorca ušla su dva policijska i dva lična vozila, a jedno stoji ispred ograde.

MUP je saopštio da je reč o zajedničkoj akciji koju sprovode policija, Državno tužilaštvo u Zagrebu i sektor Ministarstva finansija specijalizovan za otkrivanje poreskih prevara.

Za prikrivanje finansijskih izvještaja u dužem periodu sumnjiče se Ivica, Ivan i Ante Todorić, Ljerka Puljić, Ivica Crnjac, Piruška Canjuga i Iva Balent.

Kako Večernji list saznaje, Ivica Todorić se nalazi u Londonu, a policija je u Kulmerovim dvorima zatekla Todorićevu suprugu i bolesnog oca Antu Todorića.

Isti izvor otkrio je da je Todorić najavio da je "spreman da se vrati u Hrvatsku i da se bori".

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca, bivšeg člana Agrokorove uprave i bivšeg izvršnog potpredsednika za finansije, strategiju i tržišta kapitala.

U kuću je ušlo nekoliko policajaca.

Ispred Kulmerovih je gužva. U kompleks je ušao Rejndž Rover, a ispred ograde se parkirao još jedna automobil. Iz njega je izašla jedna žena, inače zaposlena u Dvoru, i počela da viče na novinare:

- Lešinari!

Ispred Kulmerovih dvorova parkirao se još jedan automobil. Iz njega je izašao stariji gospodin, policija ga je dočekala i odvela u kompleks.

Policija je upala u kuću i izvršnoj potpredsednici Agrokora Ljerki Puljić. Jedna od najmoćnijih hrvatskih menadžerki dočekala je policajce i pustila ih u kuću.

Stigli su i advokati Todorića i Agrokora, a potvrđeno je da je izdat nalog za hapšenje Ivana Crnjca.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.