BRUTALNO NASILJE PREMA ŽIVOTINJAMA U HRVATSKOJ: Pas imao preko 30 ubodnih rana!
Foto: Fonet/Ilustracija

JEZIVO!

BRUTALNO NASILJE PREMA ŽIVOTINJAMA U HRVATSKOJ: Pas imao preko 30 ubodnih rana!

Policija je dojavu o povređenoj životinji dobila iz naselja, a osoba koja ih je obavestila im je rekla da je pas pretučen

Objavljeno:

Pas koji je na nogama imao više od 30 ubodnih rana oštrim predmetom pronađen je u petak u romskom naselju Parag, nedaleko od Čakovca u Hrvatskoj.

Policija je dojavu o povređenoj životinji dobila iz naselja, a osoba koja ih je obavestila im je rekla da je pas pretučen.

HRVATA ZAUSTAVILI SAOBRAĆAJCI, A ON UZVRATIO ISTOM MEROM: Snimio ih kako jure 120 km/h i to preko pune linije! (VIDEO)

Nakon što su pronašli životinju pozvali su zaposlene iz čakovečkog Skloništa za životinje "Prijatelji" da preuzmu nesrećnog psa. Iako se u prvi mah činilo da je pas pretučen, ispostavilo se da je reč o ubodnim ranama.

Postoji mnogo scenarija koji su se ovom napuštenom pothranjenom psu mogli dogoditi, ali poznavaoci prilika kažu da je vrlo verovatno reč o psu koji je verovatno pripreman kao pas za vežbanje drugih pasa, koji se pripremaju za borbe.

foto: AP

- To se radi tako da se životinja isprovocira i izludi. Bodu se noge tako da nema opasnosti da će umreti, ali će trpeti jake bolove i kao takva biti agresivna, pa je idealna da se na njoj vežba drugi pas, koji ide u borbu. Premda policija u Paragu, kao i u drugim romskim naseljima Međimurske županije, nije dokazala da postoje borbe pasa, glasno se govori da su one svakodnevica - kažu poznavaoci prilika za "Jutarnji".

NIKŠIĆANIN UBIJEN I ZAKOPAN PORED PUTA: Stravična likvidacija u Crnoj Gori (FOTO)

Nesretni pas ima 20 kilograma i vidljivo je pothranjen, piše hrvatski list. Veterinari nisu procenjivali njegove godine, samo je rečeno da nije životno ugrožen i da će se oporaviti. Nakon što ozdravi tražiće mu se dom.

- Psa smo našli u jednoj baraci i videli su se tragovi zlostavljanja. U toku je kriminalističko istraživanje, ali mi smo na tragu počinitelja - rekao je Radovan Gačal, portparol policije.

HOROR: U automobilu pronađene DVE PREDOZIRANE MAJKE I NJIHOVE BEBE! Bile su bez svesti dok su bebe plakale (VIDEO)

Prema hrvatskom zakonu, kazna za ovakvo delo je dve godine zatvora, a reč je o zlostavljanju životinje iz koristoljublja.

- Borbe pasa prisutne su u Hrvatskoj uprkos službenim podacima zbog nedovoljnog broja prijava tih okrutnih i nelegalnih radnji - rekao je Luka Oman iz "Prijatelja životinja", piše "Jutarnji".

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.