OTAC ME JE SILOVAO KAD SAM IMALA 12 GODINA U YUGU 45: Stravična ispovest devojčice napastvovane 1.500 puta!
Foto: Pixabay

jezivo

OTAC ME JE SILOVAO KAD SAM IMALA 12 GODINA U YUGU 45: Stravična ispovest devojčice napastvovane 1.500 puta!

- Bilo mi je odvratno. Nijedno dete ne sme to da doživi što sam ja doživela od svog oca

Objavljeno:

Devojčica iz Hrvatske opisala je na sudu jeziv odnos sa ocem koji je imala u detinjstvu. Kako je rekla, prvi put ju je otac silovao u šumi u Kožinu u autu marke Jugo 45.

Sledi zatim detaljan i mučan opis seksualnog odnosa, a svoj iskaz o tome ćerka završava sledećim rečima: “Bilo mi je odvratno. Nijedno dete ne sme to da doživi što sam ja doživela od svog oca”.

Novinar Jutarnjeg lista opisao je svoje iskustvo sa suda:

"Teško je reći šta je u tom trenutku, dok je slušao reči sudije Borisa Radmana, prolazilo kroz očevu glavu. Nas, koji smo zajedno s njim delili vazduh u sudnici, preplavio je pomešan osećaj nelagode i iskrenog dubokog gađenja. A on je stajao mirno, spuštenih ruku niz telo između dva pravosudna policajaca, kao čovek kojeg iznenada probude pa izgleda mamurno.

Dok je sudija čitao obrazloženje svoje presude teške 40 godina zatvora, sa svim tim mučnim i odvratnim detaljima, njemu je bilo dosadno. Nije se ni meškoljio, reč nije izustio. Nakon desetak minuta dvaput se počešao iznad desnog oka pokazujući nam iz profila duboke bore na licu čoveka koji izgleda puno starije od svojih pedeset i jedne godine života.

Kada je prošle godine nažalost prvi put, i na sreću zadnji put, prisilno udaljen od svoje supruge koju je ceo brak, svih 28 godina, fizički i psihički zlostavljao, a svoju najstariju kćer, danas odraslu ženu, gotovo svakodnevno, silovao od njene 12. do 28. godine, novinari su ga prozvali zadarskim Friclom. Monstrumom, pedofilom, zlostavljačem, manijakom koji je potpuno svestan svojih postupaka, živote svojih članova , supruge i šestero dece, doslovno pretvorio u pakao. Pakao iz kojeg mnogi od njih nikad neće izaći, do kraja života.

Tuga u očima

Gledamo ga i tražimo neke znakove. Može li se ta zver u čoveku na dva metra od nas, blede kože, oštre brade, širokog nosa i alkoholom izboranog lica, nekako videti. Ima li na tom čoveku neki znak upozorenja da je on zlo, čudovište iz najgorih roditeljskih mora, da je on incestuozni pedofil, višestruki silovatelj, zlostavljač, čovek lišen grižne savesti... Čovek koji je rođenu ćerku kroz strašnih 16 godina silovao više od 1.500 puta. Koja mu je u 17. godini rodila dete, koja je dvaput abortirala s njim, koji je drugu decu mlatio do krvi, koji je suprugu prebio na stotine puta i silovao..."

Novinari Jutarnjeg otišli su u Zadar, da posete porodicu nesrećne devojke.

"- Njih tražite? - upita nas žena na balkonu u prizemlju stambene zgrade.

- One, što im je otac, ono... Čuli ste?

- Znate ih? - odgovorimo protupitanjem.

- Kako ih ne bismo znali. Znamo ih dobro. Svaki dan ih vidimo. Njega i ženu. Decu vidimo. Ali ko je to znao? Ko je mogao verovati da on to čini... Oni su vam odmah tu, s glavne ulice, pa desno. Prva kuća... Šta je uradio svojoj porodici...

Na ulazu nema imena, samo dotrajala tamnosmeđa vrata. Zvonimo, bez najave. Otvara nam niska žena, lica potamnelog od sunca. Da nema te frizure izgledala bi kao neki lepuškasti dječak s dubokom tugom u očima.

- Novinar sam... Mislio sam, ako biste hteli, ta presuda juče...

- Ne znam što bih vam komentarisal. Ne znam - odgovorila je mirnim, tihim glasom.

- Hoćete li ući unutra?

- Aaa... Ako vam ne smeta... - zatekla nas je.

- Uđite.

- Malo je dobio. Ja bih mu dala još i više. Poslala bih ga na električnu stolicu. Zaslužio je to. Uništio nas je - kaže bivša supruga zadarskog Fricla. U braku su bili gotovo 30 godina. Venčali su se 1988., kad imala 21. godinu. Do svoje tridesete godine rađala mu je decu.

Prvi beg od kuće

- Šestoro dece, dva spontana, batine, vređanja, ponižavanja i maltreriranja. To je bio moj brak - priča.

Na suđenju je rekla da je pre udaje muž bio prema njoj nježniji, a da je nakon ženidbe u odnosima s njom bio grublji i da mu nije mogla pružati zadovoljenje njegovih spolnih nagona kako je on to od nje tražio. Na početku braka spavali su u proseku jednom mesečno, ali je zato svoj seksualni apetit utaživao u seksualnim vezama s drugim ženama. Kada bi mu se ona zbog toga usprotivila, on bi je ošamario.

Često je takvo nasilje nad njom provodio, a ona je, jednostavno je rekla, “letila po kući, od zida do zida...”. Prvi put je pokušala da pobegne 1996. godine, dok je bila trudna s četvrtim detetom. Otišla je od kuće zajedno s decom, ali on je došao po nju i decu i vratio ih natrag. Sudiji je rekla da od 2001. godine pa nadalje nije s mužem imala redovne seksualne odnose. Više mu nije bila seksualno “napeta”. Te 2001. godine, naime, zadarski Fricl je pronašao novi seksualni objekt. Svoju najstariju, dvanaestogodišnju ćerku.

- Od 12. do 16. godine mog života otac me vodio u Kožinske bore dva-tri puta mesečno i tada je uvek dolazilo do seksualnih odnosa. Od 16. do 28. godine života broj odnosa u Kožinskim borima se povećao. I to ne samo u Kožinskim borima, već i u kući, a odlazili smo i na Kolovare, i to kad god se ocu prohtelo. Znalo se dogoditi da se naš spolni odnos događao dan za danom, a najmanje desetak puta mesečno. Sve to uprkos tome što sam se ja tome protivila - ispričala je sudiji zlostavljana kći. A sudija je njene reči precizno analizirao i zaključio da je otac sa svojom ćerkom, uprkos njenom protivljenju, imao seksualne odnose najmanje 96 do 144 puta od njene 12. do 16. godine života, a od njene 16. do 28. godine, tokom 12 godina, oko 1440 seksualnih odnosa. Ukupno više od 1500 silovanja.

Peglom po glavi

- Neki put - dodala je kći svojem iskazu pred sudom - takvim odnosima s ocem nisam se protivila. Zašto? Zbog mira u kući i da me ne maltretira. Da me psihički ne ubija - rekla je.

- Otac me uvek optuživao da spavam sa svakim. A do njegovog hapešenja nikad nisam imala dečka. I ni s kim nisam imala odnose osim s ocem - naglasila je.

- Ne. To nije znao niko u kući - uverava nas njena majka.

- Pod ovim krovom živelo je nas devet. On, ja, naše šestero dece i najmlađe dete, koje je s njim rodila naša kći. Živeli smo tako sve dok ga nisu zatvorili. Kad su ga odveli i kad smo nakon DNK analize sazbnali da je imao dete s našim zajedničkim, najstarijim detetom, nismo mogli da verujemo. Svi smo bili u šoku. Užas! Užas! - ponavlja majka.

- Čula sam kad je sestra rekla ocu da je on otac naše najmlađe sestre. S tim saznanjem svi su u kući ostali šokirani. O tome nismo smeli nikome da pričamo jer smo se bojali oca - rekla je u svojem iskazu jedna od sestara.

I nju je otac tukao više puta, kao i drugu decu. Najstarijeg sina tukao je i peglom po glavi, na mlađoj sestri je često viđala modrice i krv, kao i kod mlađeg brata. Tukao je decu nogama i rukama, gađao ih je čašama, a najstariju ćerku je znao i da guši.

Jednu od sestara otac je gađao velikim kamenom, s udaljenosti od metar i po. Kamen joj je prošao pokraj noge, a gađao ju je kad ga je zatekla s najstarijom sestrom u krevetu. Ista sestra je rekla sudiji da je otac najstarijeg brata isterao iz kuće, ali i da je znala da je njena najstarija sestra jednom abortirala.

Majka je pričala da je posumnjala 2012. godine, kad je nešto videla. Nije, kaže, znala ni da joj je ćerka dvaput pobacila.

- Ja nisam za ništa od toga znala. Kad sam pitala na što je potrošen novac, on mi je rekao na kocku. Zajedno su odlazili da se kockaju, on i moja najstarija kći. Tako su i zajedno išli na pobačaje - kaže nam njena majka.

Incestuozan odnos oca i ćerke nije joj bio ni na kraj pameti kad je najstarija kći, s tek napunjenih 15 godina, odlučila da počini samoubistvo. Kod kuće je popila šaku Normabela...

Majčine reči na sudu je potvrdila i jedna od njene četiri kćeri.

- Otac je uvek govorio da je majka kurva. Da on ne zna ko su očevi dece, da on nije naš otac. Kad sam imala 14 godina, otac je meni rekao da sam kurva. Jednom, kad sam imala 12 ili 13 godina, otac me udario jako u lice, moje sestre je takođe tukao, tekla im je krv po čelu, govorio im je pogrdne reči. Majka je imala strah od oca. Bojala ga se, kao što smo se i mi deca bojali - rekla je sudiji.

- Nikad mi se nije otvorila. Za nju sam bila “glupa mama”. A ja sam se za nju najviše bojala. Ona je jako pametna devojka. Bila je odlična učenica, ali mi nikad nije rekla ko je otac njenog deteta. I kad je postala punoletna nije htela da ode iz kuće. Nisam znala zašto neće, pogotovo kad je počela da radi. Kasnije sam saznala da ju je on ucenjivao detetom - priča majka.

Najstarija ćerka više ne živi u Zadru. Čule su se nakon izricanja presude, bila je zadovoljna takvim ishodom. Najvažnije je da više nikada ne izađe iz zatvora. Da ga više ne vidi. Danas živi sa svojom ćerkom i dečkom. I srećna je.

- Užasno mi je. Svi me osuđuju, vređaju, govore kakva sam to majka, kako sam mogla, trebala sam ga ubiti... Ali nisam se mogla odupreti njegovom uticaju. Izvređao bi me, a onda istukao. On je sve ljude udaljio od mene, a meni niko nije hteo da veruje. Kad je 2012. jednu ćerku gađao kamenom, otišla sam u Centar moliti da ga odvedu od nas, da više ne možemo trpeti njegovo fizičko i psihičko nasilje. Ali uspela sam doći do vrata, nisu hteli da me prime. Tražila sam da pošalju nekoga u našu kuću, nekoga jačeg od mene, ko će ga odvesti, jer mi svi imamo strah od njega. Odgovorili su nam da nas mogu smestiti u sigurnu kuću, no kako je školska godina bila pri kraju, nisam htela da decu premeštam. Poslali su me u policiju gde sam od 10 do 14 sati dve policajke uveravala da nešto preduzmu, a one su mi rekle da mi ne mogu verovati samo na reč, da trebaju i njega da čujui neka im se on javi na telefon. Došla sam kući i rekla mu gde sam bila, a on mi je odbrusio da “što sam zasrala sama počistim”. Pred njim sam morala da pozovem policiju i kažem da je sve u redu - govori.

- Pitaju me zašto sam trpela. Mislila sam da imam oca i muža, a ne monstruma. Izvan kuće je bio dobrica a u kući je bio Hitler! Uvek nam je držao svoja “predavanja”, ja sam ovo, ja sam ono, a o nama drugima, svojoj ženi i deci, sve najgore. Rekao mi je da sam ja njemu “prihod, navika i ispušni ventil”. I tako se prema meni ponašao. Ostavio mi je dugove za stan i komunalije kojih se nikada neću rešiti. Bojala sam se da nam zbog toga ovaj gradski stan ne oduzmu. Ali sad i te dugove polagano rešavamo...

Za prvo silovanje ćerke monstrum je dobio 15 godina zatvora. Za silovanje iz kojeg joj je napravio dete dobio je 10 godina. Za svaki abortus njegove kćeri dobio je još po deset godina. Za premlaćivanje supruge i silovanje, i to nakon što je nesrećna žena htela da se ubije, dobio je još devet godina. Ukupno 54 godine zatvora sudija je dao zadarskom Friclu izrekavši mu jedinstvenu, maksimalnu kaznu zatvora, od 40 godina.

(Espreso.co.rs / jutarnji.hr )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.