DAMIR ŠIŠAKOVIĆ JE ZGROZIO HRVATSKU! Silovao je maloletnicu (16) u šumi, a onda je od nje TRAŽIO I OVO!
Foto: Facebook

sramno

DAMIR ŠIŠAKOVIĆ JE ZGROZIO HRVATSKU! Silovao je maloletnicu (16) u šumi, a onda je od nje TRAŽIO I OVO!

Stravičan zločin!

Objavljeno:

Na Županijskom sudu u Rijeci juče je potvrđena optužnica podignuta protiv 35-godišnjeg Damira Šišakovića iz Zagreba i njegovog vršnjaka Ivana Dejanovića, takođe iz Zagreba, piše Novi list.

Damir Šišaković je optužen za više kaznenih dela i to silovanje, protipravno oduzimanje slobode i razbojništvo. Šišaković se tereti za težak seksualni delikt, to jest, optužuje ga se da je uz upotrebu sile i pretnje izvršio seksualnu radnju". Dejanović se tereti za razbojništvo, nakon što je protiv njega, u odnosu na istragu, optužba odustala od inkriminacije za protivpravno oduzimanje slobode maloletnoj žrtvi.

Ovaj zločin dogodio se 11. jula prošle godine, kada je, po tvrdnjama tužilaštva, oko 14.40 sati, na makadamskom putu koji povezuje Malinsku i Žgombiće, Šišaković zaskočio 16-godišnju devojku. Po navodima optužnice, dotrčao je iza leđa maloletnici pa ju je jednom rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat. Zapovedio joj je: "Ćuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom!".

Potom ju je odveo preko na teren okružen šumom, skinuo svoju majicu i naredio žrtvi da sedne na nju. Nakon toga je izvadio lisice i vezao maloletnu žrtvu, govoreći joj: "Ovo možemo silom ili milom!". Bilo je jasno što napadač hoće, ali je devojka rekla da to nikako ne želi. No, nasilnik je ponovio da će biti milom ili silom pa je skinuo žrtvu i, uprkos njenim molbama da to ne čini, napravio ono što naš zakon izjednačava sa silovanjem, piše Novi list.

Nakon što je Šišaković žrtvu seksualno napastovao, držeći pištolj u ruci, od nje je zatražio da uđe u Mercedes i potom ju odvezao do bankomata Erste banke u Malinskoj. Po tvrdnjama tužitlaštva, tada se u slučaj uključuje i Šišakovićev kompanjon Dejanović. Zajedno su od maloletnice zatražili da na bankomatu sa svojeg računa podigne novac i donese im ga. U strahu za svoj život i sigurnost, mlada devojka je i to učinila te predala Dejanoviću 300 kuna, novac koji su zadržala dvojica razbojnika.

Policija je brzo reagovala i istog poslepodneva uhapsila dvojicu osumnjičenih za napad na devojku i pljačku. Nakon što su objavljene glavne odrednice slučaja, javnost je ostala zgrožena činjenicom da je za silovanje devojke okrivljen mladi Zagrepčanin koji je nepuna dva dana ranije pobegao iz sisačkog zatvora, a da mu u drugom zatvoru, zbog ubojstva, leži i brat.

Ispostavilo se da je Šišaković iz sisačkog zatvora pobegao u noći od 9. na 10. jul, spektakularnim skokom s prozora, s visine od sedam metara. Rešetke na prozoru ćelije je, navodno, proširio podmetnutom klupicom pa ih rukama razmaknuo i provukao se.

U sisačkom zatvoru izdržavao je jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog pljačke kladionice u karlovačkom naselju Grabrik 2014. godine koju je orobio s jednim kompanjonom, preteći plastičnim pištoljem te iz nje odneo deset hiljada kuna.

Šišaković je, prema službenim podacima, dosad osuđivan čak devet puta, na sudovima u Zagrebu, Požegi, Sv. Ivanu Zelini, Makarskoj i Rijeci.

Njegov vršnjak Ivan Dejanović, rodom iz Bihaća, dosad je neosuđivan.

(Espreso.co.rs / Novi list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.