HRVATI U KNINU POHAPSILI DECU IZ SRBIJE: Osumnjičeni su da su PODMETNULI VELIKI POŽAR KOJI DANIMA BESNI!
Foto: Reuters/Antonio Bronić

dramatično

HRVATI U KNINU POHAPSILI DECU IZ SRBIJE: Osumnjičeni su da su PODMETNULI VELIKI POŽAR KOJI DANIMA BESNI!

Dvojica uhapšenih su državljani Srbije, javljaju hrvatski mediji

Objavljeno: 07:50h

U policijsku stanicu u Kninu juče je privedeno više osoba zbog sumnje da imaju veze s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrđeno je u šibenskoj policiji. Kako prenosi portal Šibenik.IN, privedeno je pet maloletnika i jedan 18-godišnjak, od kojih su dvojica državljani Srbije.

Policija ne otkriva detalje, već kratko navodi kako se utvrđuju sve okolnosti zbog kojih se privedene osobe dovode u vezu paljenjem požara.

Šibenik.IN navodi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je mladiće policiji prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a reč je o petorici maloletnika i jednom 18-godišnjaku. Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica su državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji leti dolaze u selo.

Mladiće je na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrsnici Kistanje-Knin-Oklaj videla zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu. Budući da joj je to bilo sumnjivo, obavestila je čuvare u Nacionalnom parku, nakon čega je nadzornik NP Krka po zaključio kako je vjerojatno reč o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, navodi Šibenik.IN iz izvora bliskog istrazi.

Oni su navodno rekli nadzorniku da je vatru zapalio 17-godišnjak i da se ona otela kontroli te da su je uzalud pokušali ugasiti. Kad su shvatili da ne mogu jer su izazvali veliki požar, pobjegli su.

Policija je nakon ovoga privela petoricu osumnjičenih maloletnika i 18-godišnjaka, piše Šibenik.IN.

Mladići su, navodno, poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalni rad.

U Hrvatskoj je, inače, trenutno u toku velika bitka vatrogasaca (njih 400) sa vatrenom stihijom koja je trenutno najveća u okolini Drniša.

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.