DEVOJČICA (13) IZ DUGE RESE JE OTIŠLA S DEČKOM KOJEG JE UPOZNALA NA FEJSBUKU: Ispovest očajnog oca Antona!
Foto: Nestali.hr

otmici kumovale društvene mreže

DEVOJČICA (13) IZ DUGE RESE JE OTIŠLA S DEČKOM KOJEG JE UPOZNALA NA FEJSBUKU: Ispovest očajnog oca Antona!

Ono što je zastrašujuće u celoj priči jeste lakoća kojom su otmičari nagovorili devojčicu na odlazak od roditelja

Objavljeno:

Moja sreća kad sam je napokon vidio u policijskoj stanici u Dugoj Resi ne može se opisati, ali ona mi je isprva delovala pomalo zbunjeno, izgubljeno, kao da nije znala kako bi reagovala - ovo su reči su kojima Anton Vidović opisuje susret sa svojom 13-godišnjom kćeri Barbarom koju je pet dana nakon nestanka iz roditeljske kuće u Triblju kraj Crikvenice policija živu i zdravu pronašla nadomak Duge Rese. Barbara je, kaže, isprva bila nepoverljiva jer su joj njeni, kako ih Anton naziva, otmičari, napunili glavu hrpom gluposti.

foto: Nestali.hr

- Ona je upoznala tog dečka od 16 godina preko Fejsbuka, počeli su da se dopisuju, a on joj je govorio kako je mi (roditelji) ne želimo, kako se loše odnosimo prema njoj, da ćemo je se odreći i dati je u dom za nezbrinutu decu. Znači, s jedne strane blatio je nas, a s druge joj je strane pričao bajke o tome kako bi joj s njim bilo puno bolje i nagovarao je da dođe živeti s njegovom obitelji i da se uda za njega - prepričava Anton Vidović.

Ipak, Barbara se ubrzo opustila i potpuno otvorila priznajući i roditeljima i policiji kako su je pred kućom u subotu oko ponoći u automobilu pokupili maloletnik s kojim se dopisivala, njegov stariji brat, otac i stric. Odvezli su je u kuću u selo pokraj Duge Rese, a ona je ubrzo shvatila da je tamo ne čeka “život iz bajke”. Htela se u više navrata da se javi roditeljima, ali kako nije imala mobilni teleon, nije mogla. Navodno joj se maloletnik s kojim je i počela dopisivanje preko Fajsbuka u jednom trenutku hteo da joj da svoj mobilni da to učini, ali to nisu dopustili stariji članovi porodice.

Sreća je u nesreći da je Barbarina porodica bila uporna te su i sami krenuli tragom svoje kćeri, a poslije su, pomalo zahvaljujući i puštanju priče u medije, naterali policiju da se pokrene.

Ipak, ono što je zastrašujuće u celoj priči jeste lakoća kojom su otmičari nagovorili devojčicu na odlazak od roditelja.

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.